Samsung Galaxy Book – filmulețul de lansare oficială

1349

Lansat la MWC 2017, alături de Galaxy Tab S3, Samsung Galaxy Book este o tabletă cu Windows 10 bazată pe tehnologia Intel, care vine în două versiuni (10.6 inch și 12 inch), ambele având S Pen stylus Samsung.

În timp ce Galaxy Tab S3 este deja disponibil la comandă, nu există nici o informație despre momentul când Samsung Galaxy Book va fi disponibil pentru cumpărători.

Cu toate acestea, Samsung a postat un „film de lansare oficială“ a tabletei (îl vedeți mai jos).

Cel mai probabil, acest lucru înseamnă că dispozitivul ar trebui să ajungă pe rafturi la vânzare, în viitorul foarte apropiat.

Filmul de lansare arată, într-o manieră simplificată, modul în care o „carte” Galaxy se naște – dintr-o folie inițială de aluminiu, până la computer mobil puternic, care poate ajuta utilizatorii în fiecare zi.

 Aluminiu (Al) reprezintă aproximativ 8,2% din scoarța Pământului. Este al treilea cel mai abundent element după oxigen și siliciu. Aluminiu și aliajele sale sunt vitale pentru industria aerospațială și unul din metalele cele mai folosite în telefonia mobilă. La începutul sec XIX un kg. de aluminiu costa 1.200 $ deoarece inginierii nu știau cum să-l extragă, însă după aceia a ajuns la doar 50 de cenți/kg. 

Galaxy Book 12 și Galaxy Book 10.6 vor fi disponibile în două variante cu Wi-Fi și Wi-Fi + LTE, cu capace de tastatură și stiloul S Pen incluse fără costuri suplimentare.

Cartea de 12 țoli vine cu un ecran de 12 inch și o rezoluție de 2160 x 1440 pixeli, Super AMOLED, rulează Windows 10 și Intel Core i5.

Varianta de 10.6 tot cu Windows 10, dar Intel Core i3, ecran de 10,6 inch, rezoluție de 1920×1280 pixeli.

Ambele Galaxy Book sunt foarte ușoare, cu sunet configurat de AKG, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2X2 MIMO; LTE Cat. 6; Bluetooth 4.1 BLE; GPS, USB 3.1(tip-C).

Au camere de 13MP spate și 5MP în partea din față.

Cele două Galaxy Book au încărcare rapidă și o dependență energetică remarcabilă.

Cu specificaţii bune, mai dispun și de o tastatură externă, care le poate face adevărate laptop-uri.

Din păcate, pentru moment, nu știm cât de mult vor costa aceste noi tablete Samsung.

Să fim sinceri nu ne așteptăm ca aceste cărți să fie ieftine (mai ales dacă vorbim despre modelul de 12 inch, care ofera adevărate specificații high-end).

Sperăm ca aceste dispozitive 2 în 1, să convingă consumatorii, ele fiind cu specificațiile lor, aproape niște laptop-uri.

VIAPhoneArena