Laptop-ul Samsung Galaxy Book Ion (2020) lansat în China

850
Sursa Foto: gizmochina.com

Samsung a organizat săptămâna trecută un eveniment în China, în cadrul căruia a prezentat seria Galaxy S20 și Galaxy Z Flip. Ambele produse au fost prezentate tot pentru prima dată în urmă cu mai bine de o săptămână și la New York. Cu toate acestea, compania a prezentat în China un produs care nu a fost anunțat la New York, conform GizmoChina. Este vorba despre un computer notebook denumit Samsung Galaxy Book Ion (2020).

Acest laptop Galaxy Book Ion nu este un model necunoscut. Samsung Galaxy Book Ion a fost lansat pentru prima dată alături de Samsung Galaxy Book Flex în octombrie 2019. Samsung Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion sunt primele laptopuri din lume cu un ecran QLED. Ambele modele au fost prezentate pentru prima dată la Samsung Developer Conference 2019. Modelul Book Ion ajunge acum pentru prima dată în China.

Ecran QLED de 12,9 inch cu rezoluție Full HD pe Galaxy Book Ion

Notebook-ul Samsung Galaxy Book Ion are o construcție ultra-subțire, portabilă și ușoară, încorporată într-un fuselaj metalic. Laptopul are 12,9 mm grosime și cântărește doar 970g. Laptopul Samsung dispune de un ecran de 13,3 inch cu rezoluție Full HD de 1080p. Chiar dacă rezoluția ecranului nu se extinde la 2K, se spune că utilizează tehnologia QLED. Ecranul are o luminozitate de 600nit, precum și un volum de redare de culoare 100%, certificat de compania de certificare VDE din Germania.

Galaxy Book Ion împachetează un procesor Intel Core din a zecea generație, disponibil atât în ​​versiunile Core i5-10210U cât și în versiunile Core i7-10510U. Laptopul este, de asemenea, echipat cu memorie LPDDR4X de până la 16GB și hard disk de 512GB NVMe. În ceea ce privește bateria, Book Ion este echipat cu o baterie mare de 69,7Wh. Aceasta asigură o durată de viață de 22 ore și suportă încărcarea wireless. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați tasta Fn + F11 pentru a încărca telefonul compatibil fără fir de pe notebook-ul Samsung Galaxy Ion (2020).

Universal Flash Storage, prescurtat UFS, este o specificație de stocare flash pentru camere digitale, telefoane mobile și dispozitive electronice de consum. UFS aduce o viteză mai mare de transfer de date și o fiabilitate crescută în stocarea memoriei flash.

Laptopul Samsung are boxe stereo AKG și suport pentru Wi-Fi 6+

Printre altele, Samsung Galaxy Book Ion este, de asemenea, echipat cu boxe stereo AKG, microfoane dual-array și o cameră web HD de 720p. Laptopul are suport pentru WiFi 6+, Bluetooth 5.0 și recunoașterea amprentelor digitale. În ceea ce privește interfețele, Book Ion este echipat cu un port HDMI, un port Thunderbolt 3 și două USB 3.0. Laptopul are de asemenea un slot pentru cititor de carduri și acceptă carduri UFS și MicroSD.

În ceea ce privește prețul și data listării pentru comenzi în China, Samsung nu a menționat detalii în timpul conferinței de presă organizată cu ocazia lansării în China, dar laptopul poate fi deja rezervat pe unele site-uri din China. Acesta are prețul pentru versiunea cu procesor Intel Core i5 de 10.599 yuani, aproximativ 1.375 de euro. Versiunea cu procesor Intel Core i7 costă 11.599 de yuani (1.505€). Laptopul este disponibil doar în culoarea argintie.