Conectivitate simplă de la Samsung cu o singură conexiune: Thunderbolt 3

1515

Samsung oferă o soluție unică de cablu pentru o conectivitate de nivel superior, rapidă și simplă cu Thunderbolt 3. Acesta este un cablu dezvoltat de Intel care poate transfera date, video și audio – toate printr-o singură conexiune. Acum, Samsung răspunde cererii crescânde a consumatorilor pentru transmisia rapidă a conținutului de înaltă definiție prin crearea de produse inovatoare care să suporte Thunderbolt 3.

Cu suport pentru transmisii de date de mare viteză de până la 40 Gbps, Thunderbolt 3 transferă date de opt ori mai repede decât USB 3.0. Conexiunea oferă, de asemenea, o lățime de bandă video de patru ori mai mare decât HDMI 1.4, când transmite semnale audio și video.

Când cablul este conectat la un port accesoriu cu porturi suplimentare, Thunderbolt 3 poate conecta simultan șase dispozitive. Conform NewsSamsung, sunt incluse aici PC-uri, dispozitive de afișare și dispozitive de stocare. Cablul Thunderbolt 3 are capacitatea de a transfera fișiere mari și de a încărca simultan un dispozitiv cu o ieșire maximă de 100 W sau de a transmite videoclipuri pe două monitoare UHD (4K). Thunderbolt 3 poate conecta un laptop la o placă grafică de înaltă performanță, pentru o experiență îmbunătățită în jocuri.

Compatibilitate îmbunătățită și conectivitate sporită cu Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 are conector în formă de USB tip C. Este proiectat să se conecteze la dispozitive mobile mai mici, fără deosebire între partea superioară și cea inferioară. Cablul este încorporat cu un controler USB 3.1 pentru a facilita toate funcțiile USB. Cu toate acestea, este important să rețineți că nu puteți utiliza o conexiune Thunderbolt 3 pe un PC care nu acceptă interfața Thunderbolt 3, chiar dacă dispozitivul are același port USB-C. PC-urile care acceptă Thunderbolt 3 pot fi conectate la dispozitive cu interfețe Thunderbolt sau interfețe USB. Cu toate acestea, un PC care nu acceptă Thunderbolt 3 nu poate fi conectat la dispozitivele Thunderbolt 3!

Thunderbolt este numele de marcă al unui standard de interfață hardware. A fost dezvoltat de Intel și permite conectarea perifericelor externe la un computer. Thunderbolt a fost introdus comercial pe MacBook Pro în 2011. În iunie 2011 Apple a introdus primul său cablu Thunderbolt de doi metri, a costat 49 USD!

Cu această conectivitate de generație următoare, Samsung a introdus trei produse care susțin transmisia de date prin Thunderbolt 3.

  • Samsung Notebook 9 Always. Modelul Always 2018, este un laptop elegant și puternic, cu o baterie de 75 W de mare capacitate. Produsul este echipat cu două porturi USB 3.0, un port USB 2.0 și un port USB-C care acceptă Thunderbolt 3. Acestea fac Samsung Notebook 9 Always mult mai adaptabil.
Stocare externă și monitor Samsung cu Thunderbolt 3
  • Monitorul Samsung CJ791 QLED. Este primul monitor curbat ce are conectivitate Thunderbolt 3, cu două porturi. Ecranul oferă un mediu de înaltă definiție pentru muncă și diferite vizionări, nu numai când este conectat la un PC, ci și la un laptop premium echipat cu interfața Thunderbolt 3, cum ar fi notebook-ul Always 2018. Interfața Thunderbolt 3 permite de asemenea lui CJ791 să primească până la 85 W pentru încărcare. Cu acest cablu, utilizatorii se pot bucura de o ieșire grafică excelentă, încărcând simultan un laptop și un smartphone la viteze mari.
  • Samsung Portable SSD X5. Pentru noi nivele de performanță la soluțiile de stocare externe folosind Thunderbolt 3 și NVMe (Non-Volatile Memory Express). X5 poate stoca un fișier video de înaltă definiție 4K UHD de 20 GB în doar 12 secunde. SSD X5 are implementată tehnologia de control al căldurii pentru a proteja dispozitivul împotriva supraîncălzirii.

Thunderbolt 3 oferă o transmisie rapidă, sigură și convenabilă de date, video și audio la viteză ridicată într-un singur cablu. Cablul suportă, de asemenea, USB-C, cel mai nou standard în conectivitate USB, ceea ce îl face și mai versatil. Pe măsură ce consumatorii vor dori o conectivitate sporită și utilitatea crește, Samsung va continua să lanseze în viitor produse și mai inovatoare care vor susține Thunderbolt 3.