Galaxy Book S, un laptop Windows ultra-ușor lansat de Samsung

1385
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a prezentat cel mai recent laptop cu Windows, Galaxy Book S, alături de Galaxy Note 10. Galaxy Book S este un laptop portabil elegant și ușor, care oferă o serie de funcții similare smartphone-ului. Acesta poate fi trezit cu o apăsare de buton, similar cu modul în care puteți trezi un telefon atingând de două ori pe ecran. Laptopul Book S are, de asemenea, Gigabit LTE încorporat pentru acces la internet în orice locație. Noul laptop ultralight Samsung este alimentat de procesorul de 7 nm Snapdragon 8cx de la Qualcomm.

Procesorul Qualcomm 8cx, fabricat cu tehnologia de 7 nanometri, este conceput pentru PC-uri. Samsung spune că această versiune a Galaxy Book ar trebui să aibă „performanță de procesare cu 40% mai mare, performanță grafică cu 80% mai mare și o lățime de bandă suplimentară a memoriei” în comparație cu Samsung Galaxy Book 2.

Galaxy Book S cu durată de redare a videoclipurilor de 23 de ore

Galaxy Book S are un ecran tactil Full HD TFT de 13,3 inch cu suport multi-touch de 10 puncte. Conform Samsung bateria laptopului va dura până la 23 de ore de redare video continuă. Este un lucru impresionant! De asemenea, laptopul are difuzoare stereo reglate de AKG, o altă caracteristică inspirată de smartphone-urile Samsung.

Laptopul cântărește doar 0,96 kg și are un cadru din aluminiu, pentru un aspect și senzație premium. De asemenea, este foarte subțire și din această cauză are doar două porturi USB Type-C pentru toate perifericele.

Windows Hello oferă utilizatorilor de Windows 10 o modalitate alternativă de a se conecta la dispozitivele și aplicațiile lor folosind o amprentă, scanarea irisului sau recunoașterea facială. Majoritatea PC-urilor cu cititoare de amprente funcționează deja cu Windows Hello.

Procesorul Snapdragon 8cx este însoțit de 8 GB RAM și 256 GB / 512 GB de stocare. Galaxy Book S are un slot microSD ce vă permite să extindeți memoria până la 1 TB. În funcție de locul în care locuiți, Book S va rula versiunea Home sau Pro a lui Windows 10. Printre alte caracteristici are Bluetooth 5.0, senzor de amprentă, Dolby Atmos și suport pentru Windows Hello.

Galaxy Book la vânzare din luna septembrie

Nu trebuie să vă faceți griji pentru performanță! Snapdragon 8cx depășește performanțele procesorului Intel Core i5-8250U. Acest lucru este mai mult decât aveți nevoie pentru a gestiona toate problemele zilnice, păstrându-l totodată cool, în ciuda designului său ultra-subțire.

Galaxy Book S va fi disponibil începând cu luna septembrie în opțiunile de culori Earthy Gold și Mercury Grey. Va fi la vânzare la un preț de pornire de 999 USD. Seria Galaxy Note 10 lansată în aceeași zi cu Galaxy Book S va fi la vânzare din 23 august.