Samsung Galaxy Book S cu Snapdragon 8cx disponibil în Germania

1291
Sursa Foto: winfuture.de

Samsung Galaxy Book S este până în prezent singurul laptop emblematic lansat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8cx, dar nu a fost pur și simplu disponibil până acum. Laptopul Samsung a fost prezentat în vara anului 2019. Acum acest lucru s-a schimbă, deoarece Samsung aduce în sfârșit la vânzare dispozitivul în Germania.

Spre deosebire de Surface Pro X, care a instalat un procesor Qualcomm marca Microsoft SQ1 bazat pe Snapdragon 8cx, Galaxy Book S a instalat procesorul „original” de la producătorul american. Cu opt nuclee și o viteză maximă de 2,84 gigahertz, cipul ARM ar trebui să obțină o performanță similară cu cea a unui procesor comparabil din cea de-a opta generație de procesoare Intel Core.

Samsung Galaxy Book S promite până la 25 de ore de funcționare

Laptopul Galaxy Book S vine cu avantaje semnificative în ceea ce privește durata de viață a bateriei și eficiența energetică. Astfel cu o singură încărcare Galaxy Book S poate funcționa până la 25 de ore – cel puțin spune Samsung. În același timp, Book S ar trebui să fie practic utilizabil ca un notebook normal cu Windows 10.

Galaxy Book S are un ecran full HD de 13,3 inch, care este dotat cu un ecran tactil. Pe lângă Snapdragon 8cx, există 8GB de memorie RAM și 256 sau 512 GB de stocare rapidă UFS sub capotă. În plus, există o baterie de 42 de wați pentru furnizarea curentului electric. Aceasta ar trebui să asigure timpul de rulare enorm, care mai depinde desigur și de tipul de software utilizat.

Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de Microsoft. Windows a fost lansat pe piață în noiembrie 1985. Bill Gates și-a numit sistemul de operare Windows (ferestre), deoarece principala inovație a sistemului de operare a fost utilizarea de ferestre de afișare.

Modemul LTE este întotdeauna la bord cu Galaxy Book S

O caracteristică specială pe care laptopurile Windows o oferă în mod normal doar în cazuri excepționale este suportul LTE integrat direct. Procesorul Snapdragon 8cx vine întotdeauna cu un modem LTE corespunzător, datorită liniei sale de pe platformele de smartphone. Cu o greutate totală de doar 961 grame, Samsung Galaxy Book S este unul dintre cele mai ușoare notebook-uri de 13 inch de pe piață.

Laptopul Samsung are dimensiunile 305,2 x 203,2 x 6,2 – 118 mm, ultimele cifre fiind pentru deschis/închis. Are o greutate de sub 1 kg. Vedeți mai multe detalii despre noul laptop Samsung pe pagina noastră din iLoveSamsung.

În dotarea lui Book S se mai află, de asemenea, Bluetooth 5.0, suport GPS, Wi-Fi dual-band, slot pentru carduri microSD și porturi USB Type-C, care sunt utilizate pentru furnizarea de energie și transmisia de date. Primul notebook Samsung ARM de înaltă calitate nu va fi foarte ieftin nici pentru piața din Germania. Samsung a stabilit un preț recomandat de 1.099 euro.

Conform WinFuture, lansarea laptopului Samsung Galaxy Book S în Germania este și un mic eveniment. Gigantul tech se întoarce oficial pe piața de notebook-uri din Germania cu un nou produs. Din cauza cererii insuficiente și a altor motive legate de afaceri, Samsung nu a mai vândut laptopuri în germania de mai mulți ani. Rămâne de văzut dacă vor urma mai multe notebook-uri Samsung pe piața germană.