Samsung Galaxy Buds bate Apple AirPods conform Consumer Reports

1008

Căștile fără fir Samsung Galaxy Buds ale gigantului tech, au depășit AirPods Apple. Informația a fost făcută publică de compania americană de studiu de piață Consumer Reports. Potrivit SamMobile, care citează Consumer Reports, Samsung Galaxy Buds a depășit Apple AirPods, clasându-se pe primul loc în categoria căștilor wireless cu un număr total de 86 de puncte. Apple AirPods, care sunt folosite de aproximativ 60% dintre utilizatorii de căști wireless, au ajuns pe locul 49 cu 56 de puncte.

Scorul a fost determinat, aparent, de designul și calitatea sunetului căștilor wireless. Samsung Galaxy Buds a obținut un rating „excelent” în categoria calității sunetului. Se pare că Galaxy Buds sunt primele căști Bluetooth care au un rating excelent în categoria calității sunetului, ceea ce însemnă că nu au bătut numai Apple AirPods, dar pe toți ceilalți rivali din domeniu.

Samsung Galaxy Buds, calitatea dusă la nivel de excelență

Atât Galaxy Buds, cât și Apple AirPods (a doua generație) au fost lansate la vânzare în luna martie 2019. Cu toate acestea, căștile wireless Samsung au fost scoase la vânzare la un preț considerabil mai mic. Galaxy Buds au fost lansate la un preț de aproximativ 149 dolari. În schimb Apple a lansat setul AirPods la un preț de 159 dolari cu carcasa standard de încărcare și 199 dolari când este asociat cu carcasa wireless de încărcare. Căștile Samsung Galaxy Buds vin cu o cutie de încărcare fără fir ca standard. Acest lucru a dus la un decalaj de preț destul de mare, 50 de dolari între cele două produse concurente. Un astfel de preț este luat în considerare de amatorii de căști wireless.

Wireless – se referă la transmisia telegrafică fără fir din 1894, înlocuită ulterior cu transmisia radio în 1903. Prima rețea fără fir profesională a fost dezvoltată sub marca ALOHAnet în 1969 la Universitatea din Hawaii și a devenit operațională în iunie 1971. Prima rețea wireless comercială WaveLAN a fost dezvoltată în 1986.

De asemenea, designul și durata de viață a bateriei Galaxy Buds au primit multe aprecieri pozitive. „Galaxy Buds au un design cu adevărat wireless, fără fire care conectează două căști„, a spus Consumer Reports. „Dispune de funcții tactile ușor de utilizat și de șase ore de viață a bateriei” a continuat compania de studiu de piață.

Căștile Galaxy Buds au fost permanent îmbunătățite prin actualizări de firmware lansate în ultimele luni. Controalele tactile și conectivitatea Bluetooth s-au îmbunătățit, la fel și calitatea fluxurilor și a apelurilor telefonice. Cu seria Note 10 setul wireless Galaxy Buds a primit și o nouă culoare, pentru a fi în ton cu smartphone-ul. Căștile sunt disponibile în Aura Glow, aceiași culoare disponibilă și pentru Samsung Galaxy Note 10.