Galaxy Buds Pro sunt cele mai bune căști care nu sunt o clonă AirPods

1172
Galaxy Buds Pro sunt cele mai bune casti care nu sunt o clona AirPods
Sursa Foto: via xda-developers.com

Cu Galaxy Buds Pro, Samsung a realizat în sfârșit o pereche de căști wireless adevărate care se află în top. Sigur că pentru a ajunge la acest model companii a lansat mai multe modele Buds. Marele merit al companiei Samsung este, pe lângă tehnologia din interior, că nu a copiat designul Apple. Acesta este motivul pentru care Samsung merită laude și a rămas în schimb la propriul design. Foarte multe căști wireless de pe piață se bazează pe designul Apple AirPods.

Anul trecut, Galaxy Buds Plus și Buds Live au fost oferte solide, dar nu aveau moduri active semnificative de anulare a zgomotului (ANC) și sunet ambiental (Ambient Sound). Anul acesta Galaxy Buds Pro are ambele caracteristici și sunt printre cele mai bune de pe piață.

Galaxy Buds Pro cu design original Samsung

Cel mai demn de remarcat în materie de design este că Galaxy Buds Pro nu seamănă deloc cu AirPod-urile Apple sau cu zecile de căști inspirate de AirPods de la alte mărci de telefoane. Nici măcar nu seamănă cu ultima ofertă wireless a Samsung, Galaxy Buds Live în formă de bob de fasole.

Căștile Galaxy Buds Pro sunt semi-circulare cu un vârf de ureche din silicon care se introduce în ureche. Căștile au 6,3 grame fiecare și sunt suficient de ușoare pentru a rămâne în urechi ore în șir fără probleme. Sunt livrate cu manșoane de silicon mici, medii și mari, pentru a se potrivi pentru toată lumea. Sunt disponibile în culori Phantom negru, violet și argintiu, probabil mai târziu vom primi și alte culori.

Partea exterioară are un panou tactil pentru controlul sunetului: o singură atingere redă sau întrerupe muzica; o atingere dublă sare piesele; și o apăsare lungă schimbă între ANC și Ambient Sound. Carcasa de încărcare Galaxy Buds Pro este compactă și elegantă, cu un nou design care face mai ușoară scoaterea Buds Pro. Carcasa are un port USB-C pentru încărcare și acceptă încărcarea fără fir.

Ambient Sound  – Sunet ambiental. ANC se concentrează pe eliminarea sunetului intern (filtrează până la 99% din zgomotul de fundal). Cu Ambient Sound puteți asculta orice doriți la un volum confortabil, în timp ce auziți ce se întâmplă în jurul vostru.

Excelentă calitate audio pe noile căști wireless Samsung

Cu un sistem dual-driver format din woofere de 11 mm și tweetere de 6,5 mm în fiecare cască, calitatea audio la Samsung Galaxy Buds Pro este foarte bună. Există o separare între sunetele înalte și medii, iar vocea se aude foarte clar.

Căștile TWS Galaxy Buds Pro acceptă standardele audio SBC și AAC universale, dar și un codec proprietar Samsung („Scalable Codec”) dacă îl asociați cu un dispozitiv Galaxy. Conectivitatea și microfoanele sunt impresionante, mai ales că Buds Pro au dimensiuni mici și nu au o tijă alungită care ajută în mod clar Bluetooth-ul și intrarea microfonului.

Anul trecut și Galaxy Buds Live a avut ANC, dar pentru că aceste căști în formă de fasole nu etanșează foarte bine canalul auditiv, anularea zgomotului nu este 100%. Acest lucru s-a schimbat cu Samsung Galaxy Buds Pro. Sunt schimbări uriașe aici. Faptul că acești muguri au vârfuri de silicon care sigilează canalul urechii, acum ANC este foarte eficient. Potrivit XDA-Developers, Samsung a făcut și unele îmbunătățiri în software.

Galaxy Buds Pro are trei microfoane încorporate în fiecare mugur și funcționează la unison pentru a analiza sunetul exterior, astfel încât software-ul Samsung poate fie să dezactiveze (ANC), fie să treacă selectiv la Ambient Sound.

De asemenea, modul de sunet ambiental este excelent. La setarea implicită de mediu, permite să auziți doar sunetele importante, cum ar fi vocile umane și claxoanele mașinii, în timp ce reduce alte sunete, cum ar fi zgomotul aerului condiționat sau sunetul unui ventilator de computer. Puteți asculta muzică și purta în continuare o conversație cu cineva cu modul de sunet ambiental activat.

O caracteristică excelentă pe Buds Pro – Voice detect

O caracteristică foarte bună pe Galaxy Buds Pro este comutarea automată între modul de anulare a zgomotului și sunetul ambiental. Samsung numește această caracteristică „Voice detect – detectarea vocii”. Atunci când Voice detect vă aude vocea scade volumul audio și activează Ambient Sound (dacă nu este deja activat) timp de 5-15 secunde. Aceasta înseamnă că puteți purta Galaxy Buds Pro cu ANC activată, dar dacă aveți conversație, o puteți face fără a atinge căștile. Există un accelerometru în căști care sesizează mișcarea maxilarului pentru a ști când vorbiți.

Puteți dezactiva această funcție în aplicația Galaxy Wearable dacă vreți. De fapt, aplicația Galaxy Wearable are o mulțime de opțiuni de personalizare, inclusiv schimbarea nivelului ANC sau Ambient Sound, precum și ajustarea EQ audio.

Durata de viață decentă a baterie pe noile căști Samsung TWS

Căștile au fiecare o baterie de 61mAh iar carcasa una de 472mAh. Carcasa poate oferi o oră de timp de ascultare cu o încărcare rapidă de doar 5 minute. Galaxy Buds Pro poate dura aproximativ cinci ore cu o singură încărcare, fie cu ANC, fie cu Ambient Sound activat. Carcasa mai aduce un plus de 13 ore. Este un total de aproximativ 18 ore. Puteți să extindeți durata de funcționare până la 20 de ore cu ANC oprit. Nu este deloc rău, dar nici foarte bine.

Noul set Samsung este certificat IPX7 și le puteți purta prin ploaie sau să faceți un duș de cinci minute fără probleme.

Puteți porni pe Bixby cu o comandă vocală, dar nu cu Google Assistant sau Siri. Puteți regla volumul direct de pe căști, dar în acest caz trebuie să resetați comenzile. Comanda de apăsare lungă poate face acest lucru, dar apoi nu mai puteți comuta între ANC și Ambient Sound. Va trebui să resetați din nou.

Samsung Galaxy Buds Pro sunt o pereche de căști wireless excelente care merită cumpărate. Dacă mai aveți și un smartphone Samsung, cu atât mai mult. Sunt cele mai bune căști wireless realizate de la Samsung de până acum. Este în esență un amestec perfect de tot ceea ce a fost mai grozav la Galaxy Buds+ și Galaxy Buds Live.