Seria Galaxy C revine în 2024 cu Galaxy C55 și cip Snapdragon

89
Galaxy C55
Sursă foto: Matrice Digitale

Samsung a lansat recent telefoanele Galaxy A35 și Galaxy A55. Cel puțin în privința ultimului, ne putem aștepta în curând la versiuni ușor modificate și mai accesibile din seria Galaxy M și Galaxy F. Dar Samsung se pare că nu se oprește aici. Gigantul tehnologic coreean vrea să-și extindă ofertele cu un nou telefon din seria Galaxy C, Galaxy C55.

Compania Smasung a renunțat la seria Galaxy C de aproximativ șapte ani. Cu toate acestea, se pare că Samsung s-a răzgândit și va reactiva această serie cu Galaxy C55, potrivit GizmoChina. Smartphone-ul a apărut ieri pe Google Play Console sugerând specificații similare cu Galaxy M55 / Galaxy F55. Cel mai probabil telefonul nu va avea parte o lansare globală și este destinat pieței chineze. Cu toate acestea, Samsung încă nu a dezvăluit planurile de a revigora gama Galaxy C.

Listarea pe Google Play Console dezvăluie câteva detalii cheie despre viitorul telefon entry-level al companiei. Dispozitivul va avea un ecran Full HD (1080 x 2400 pixeli) cu o densitate a ecranului de 450 DPI. Momentan nu știm diagonala ecranului, dar dacă ar fi să speculăm va fi de 6,7 inch (17,02 cm). Telefonul rulează pe Android 14 și vine echipat cu 8GB de RAM.

Samsung Galaxy C55 va avea procesorul Snapdragon 7 Gen 1. Despre acest cip se zvonește că va fi și pe Galaxy M55 și Galaxy F55. Acest procesor de gamă medie a fost lansat în 2022 și oferă patru nuclee Cortex-A710 (2,4 GHz), patru nuclee Cortex-A510 (1,8 GHz) și un GPU Adreno 662. Deci nu este neapărat un procesor centrat pe performanță. Ar trebui să se descurce fără probleme cu sarcinile zilnice, dar poate avea probleme cu jocurile solicitante.

GPU Adreno 662, lansat în 2022, a fost conceput pentru funcționarea în procesoarele mobile utilizate în telefoane și tablete. A fost fabricat cu procesul de 4 nm, lucrează la 800 MHz și este responsabil de operarea cu date grafice.

Ne așteptăm la trei camere la spate, probabil ceva în genul 50MP principală + 8MP ultra-wide + 2MP. În privința baterii estimăm una de cel puțin 5.000 mAh. În privința senzorilor și conectivității sigur va împrumuta foarte multe de la Galaxy M55 și Galaxy F55.

În afară de aceasta, nu sunt multe detalii dezvăluite despre Galaxy C55. Dar dispozitivul a apărut pe certificări de ceva vreme. Așa că ne așteptăm ca lansarea sa să aibă loc foarte curând. De asemenea, este de așteptat ca Samsung să anunțe smartphone-urile Galaxy M55 și Galaxy F55 pentru piața globală tot în perioada următoare.