Galaxy Chromebook Go lansat cu procesor Intel Celeron și conectivitate LTE

523
Galaxy Chromebook Go cu procesor Intel Celeron si conectivitate LTE
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Samsung a dezvăluit în liniște cel mai recent dispozitiv Chrome OS, Galaxy Chromebook Go. Compania nu a anunțat încă oficial noul laptop Chromebook, dar specificațiile sale au fost publicate, împreună cu foarte multe imagini. Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux.

Samsung a lansat Chromebook-ul original Galaxy în ianuarie anul trecut. A fost un model emblematic la un preț de 1.000 de dolari. Compania a lansat apoi un Chromebook 2 la începutul acestui an. Cu modelul de a doua generație Samsung făcut multiple compromisuri pentru un preț de lansare cât mai mic, de 700 USD. Laptopul vine cu primul afișaj QLED pe un Chromebook, hardware fiabil și o integrare perfectă în ecosistemele Galaxy și Google. Galaxy Chromebook 2 are un procesor Intel Core i3 de a 10-a generație, împreună cu Wi-Fi 6. Acum am primit un Samsung Galaxy Chromebook Go.

Specificații Samsung Galaxy Chromebook Go

Galaxy Chromebook Go este un laptop accesibil, cu un procesor Intel Celeron N4500. Este un cip-set dual-core de 10nm. Dispozitivul vine cu 4 / 8GB RAM și 32 / 64GB / 128GB stocare eMMC, conform AndroidHeadlines. Samsung oferă un slot pentru card Micro-SD pentru extinderea stocării.

În partea din față este un ecran TFT LCD de 14 inch (35,56 centimetri) cu rezoluție HD (1366 x 768 pixeli). Este un pic dezamăgitor de la Samsung, având în vedere că Galaxy Chromebook Go este un dispozitiv lansat în anul 2021. Cu toate acestea, compania compensează rezoluția mai slabă, cu opțiuni de conectivitate destul de moderne. Are conectivitate LTE (nano-SIM), Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, două porturi USB tip C (Gen 2), un port USB 3.2 tip A (Gen 1) și mufă pentru căști de 3,5 mm.

TKL – tenkeyless mechanical keyboards. Tastaturile mecanice fără cheie sunt în esență tastaturi standard de dimensiuni mari, fără  tastatură numerică. Tastaturile TKL sunt excelente pentru zonele de lucru mici sau pentru utilizatorii care nu se bazează pe numere.

Alte specificații / caracteristici cheie includ o tastatură TKL (tenkeyless), un trackpad mare, suport pentru o cameră web de 720p și difuzoare stereo de 15W. Dispozitivul ambalează o baterie de 42,3Wh, Samsung oferind un încărcător USB tip C de 45W în cutie.

Posibil un preț sub 400€ pentru noul laptop Samsung

Cu specificații pentru un laptop Chrome OS decent, Galaxy Chromebook Go nu este foarte atractiv ca design. În jurul afișajului sunt rame destul de groase, în timp ce vopseaua argintie din exterior oferă un aspect plictisitor. Nu este nici cel mai subțire nici cel mai ușor Chromebook de pe piață. Dispozitivul are o dimensiunile de 327,1 x 225,6 x 15,9 mm și cântărește 1,45 kg.

Primul Chromebook Samsung, de exemplu, are o grosime de 9,9 mm și cântărește puțin peste 1 kg. Între timp, Galaxy Chromebook 2 are o grosime de 13,9 mm și cântărește 1,23 kg. Desigur, acestea sunt modele de ultimă generație, în timp ce Galaxy Chromebook Go este o alternativă accesibilă.

Samsung nu a anunțat oficial detaliile privind prețul și disponibilitatea noului dispozitiv. Estimăm că se va vinde sub valoarea de 400 euro. Noul Chromebook vine într-o singură opțiune de culoare – argintiu. Ne așteptăm ca dispozitivul să fie pus în vânzare în următoarele săptămâni.