Samsung Galaxy F62 va avea același procesor ca seria Galaxy Note 10

527
Galaxy F62 va avea acelasi procesor ca Galaxy Note 10
Sursa Foto: SamMobile.com

Anul acesta, Samsung a lansat în mod neașteptat un nou smartphone de nivel mediu care poartă apelativul Galaxy F41. Smartphone-ul este produs în India și se părea ca va fi exclusiv pe Flipkart. Se pare că nu este așa, va fi o nouă serie Galaxy F și acum aflăm că un Samsung Galaxy F62 va fi lansat în perioada următoare.

Modelul de smartphone sus menționat a fost recent depistat pe site-ul etalon de referință Geekbench. Acolo Samsung Galaxy F62 a obținut rezultate destul de neobișnuite. Potrivit testului, Galaxy F62 poartă același procesor Samsung Exynos aflat în seria emblematică Galaxy Note 10, adică Exynos 9825.

6GB de memorie RAM și Android 11 pe Samsung Galaxy F62

Deși cip-setul a fost introdus anul trecut ca reîmprospătare a lui Exynos 9820, totuși a fost o soluție de vârf. Este destul de surprinzător să vezi un telefon de gamă medie – și unul cu marca Galaxy F – care adoptă un cip de nivel superior. Da, este un procesor lansat de mai bine de un an, dar este unul foarte puternic. Se pare că gigantul tech are planuri mari cu acest F62.

Procesorul Samsung Exynos 9825 din interiorul lui Galaxy F62 va fi asociat cu 6GB RAM, conform SamMobile. În plus, smartphone-ul a fost testat cu sistemul de operare Android 11. Cel mai probabil va ajunge la vânzare cu Android 11. Pe site-ul de benchmark F62 a înregistrat 763 și 1.952 puncte în testele single-core și, respectiv, multi-core.

Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu (single-core). Un procesor multi-core este o componentă de calcul cu două sau mai multe unități centrale de procesare, numite nuclee, care citesc și execută instrucțiunile unui program.

Nu se știe când Samsung intenționează să lanseze Galaxy F62. Seria este nouă și nu există nicio istorie în spatele acesteia să fie folosită ca referință. Primul model din serie – Galaxy F41 – a fost dezvăluit și lansat în octombrie. Surse familiarizate cu dezvoltarea telefonului afirmă că producția a început deja la unitatea Samsung din Noida, India. Conform surselor Galaxy F62 (SM-E625F) va fi unul dintre cele mai subțiri telefoane ale companiei. Aceleași surse sugerează că telefonul va fi lansat în India destul de curând, poate în Q1 2021.