Samsung Galaxy Fit 3: un nou tracker de fitness în lucru

266
Galaxy Fit 3 Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Piața brățărilor de fitness pare să fie tot mai neglijată de producători în favoarea ceasurilor inteligente. Acum, cu excepția unor companii precum Xiaomi, Fitbit sau Honor, puțini producători mai investesc pe această piață. Chiar și Samsung, care a oferit o vreme brățări conectate, dar pare să fi abandonat această cale. Cel mai recent model, Galaxy Fit 2, a fost de fapt lansat cu mai bine de trei ani în urmă, în august 2020, fără să fi fost reînnoit de atunci. Acum un Samsung Galaxy Fit 3 este în lucru la Samsung.

Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba în curând, potrivit FranAndroid, care citează SamMobile. Zilele trecute am aflat că gigantul tech sid-coreean lucrează la un nou tracker de activitate, Samsung Galaxy Fit 3. Sursa sus amintită, chiar a publicat certificarea FCC a acestei brățări conectate. Federal Communications Commission (FCC) este o agenție a guvernului american responsabilă pentru reglementarea comunicațiilor în Statele Unite.

Samsung Galaxy Fit 3 – o nouă brățară de fitness

Galaxy Fit 3 ar fi astfel cunoscut sub numărul de model SM-R390. Certificarea FCC este însoțită și de un desen al unui dispozitiv dreptunghiular cu margini rotunjite. Pe spatele brățării se vede ceva ce pare a fi un monitor integrat pentru măsurarea ritmului cardiac. Tot pe spate, brățara pare să aibă integrați doi conectori magnetici pentru a permite încărcarea. Un singur buton, poziționat în dreapta, ar trebui să vă permită și să interacționați cu interfața de utilizare.

Cel puțin în acest moment caracteristicile viitoarei brățări Galaxy Fit 3 sunt învăluite în mister. Ca o reamintire, brățara de fitness Samsung Galaxy Fit 2, lansată în 2020, are un ecran AMOLED de 1,1 inch, monitorizarea ritmului cardiac, dar fără măsurare a saturației de oxigen în sânge. Sigur că după trei ani de noutăți tehnologice în domeniu nă așteptăm să vedem mai multe caracteristici pe Samsung Galaxy Fit 3 și o baterie la fel de performantă cum are precedentul model. Ne așteptăm să aibă cel puțin un senzor giroscop, un accelerometru, detectarea automată a antrenamentului și urmărirea somnului în plus față de monitorul pentru ritm cardiac.

Prima persoană care a măsurat bătăile inimii a fost Herophilus din Alexandria, Egipt (c. 335–280 î.Hr.), care a proiectat un ceas cu apă pentru a cronometra pulsul. Herophilus a scris nouă volume din descoperirile sale, dar s-au pierdut.

Sursa: Sam Mobile

Rămâne de văzut când Samsung are de gând să prezinte oficial noua sa brățară conectată. Gigantul coreean ar trebui să lanseze noua sa gamă Fan Edition în săptămânile următoare cu Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE. Aceasta ar putea fi, de asemenea, o oportunitate de a ridica vălul de pe trackerul de fitness, dar este puțin probabil să se întâmple acest lucru.