Ceasul de fitness Galaxy Fit-e este listat pe site-ul albanez Samsung

1371

În timpul evenimentului Unpacked 2019 de la San Francisco, Samsung a anunțat mai multe dispozitive. Sigur că seria aniversară Galaxy S10 și Galaxy Fold au fost în centrul atenției. Dar au mai fost lansate cu această ocazie și ceasul Galaxy Watch Active, precum și tracker-ele de fitness Samsung Galaxy Fit și Galaxy Fit-e. Aceasta din urmă este o brățară de fitness de bază care nu are caracteristici smartwatch și vine cu un preț mic.

Samsung a lansat recent Galaxy Fit-e pe o serie de piețe, inclusiv în România. Este interesant că tracker-ul de fitness nu este disponibil de pe site-ul firmei Samsung, conform IotGadgets. Potrivit unei informații de la site-ul Android Pit, acum Galaxy Fit-e este listat pe site-ul albanez Samsung. Conform aceleași surse tracker-ul de fitness va ajunge Statele Unite pe 21 mai la un preț de vânzare cu amănuntul de 35 USD. În România brățara de fitness este disponibilă la un preț de 185 lei.

Specificațiile lui Galaxy Fit-e sunt în ton cu prețul

Samsung Galaxy Fit-e funcționează cu sistemul de operare FreeRTOS și utilizează un afișaj monocrom PMOLED. Se conectează la telefonul smartphone prin Bluetooth 5.0. Potrivit producătorului, bateria de 70 mAh va dura o săptămână. Brățara este rezistentă la apă (5 ATM) măsoară 40,2 x 16 milimetri și cântărește 15 grame. Vine în negru, alb și galben.

Galaxy Fit-e este capabil să urmărească antrenamentele, ritmul cardiac, numărul de pași și poate să efectueze și urmărirea somnului. Pulsul dvs. este urmărit permanent și trimis la telefonul dvs. smartphone sau la aplicația de sănătate pe care o folosiți. Desigur, conexiunea pentru smartphone funcționează și în cealaltă direcție. Astfel, Galaxy Fit-e vă informează la încheietura mâinii despre apeluri și mesaje instantaneu, prin vibrații, precum și pe display-ul optic, cu simbolul aplicației și numele apelantului sau expeditorului.

Fit vine de la Fitness. Fitness-ul reprezintă o activitate motrică prin care o persoană obține o stare de bine indiferent de condiția sa anatomică, fiziologică sau psihică. Fitness-ul cuprinde tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și îngrijit, începând cu alimentația și continuând cu practicarea sportului.

În curând apare pe piață și Samsung Galaxy Fit

Însoțitorul său de atunci când a fost lansat, Samsung Galaxy Fit, este mai scump și va fi disponibil din 31 mai. Galaxy Fit va avea un preț de aproximativ 100 €. Diferențele exacte între cele două încă nu le știm dar în mod sigur există, mai ales că Galaxy Fit este la un preț dublu.

Samsung a avut succes atunci când vine vorba de smartwatch-urile high-end. Amintim aici pe Samsung Gear S3 sau Galaxy Watch. Dar când vine vorba de acest tip de ceas de fitness, Samsung va avea o concurență acerbă pe piață. Companii, cum ar fi Huawei și Xiaomi au brățări de fitness ieftine și destul de performante. Vom vedea ce impact au pe piață Samsung Galaxy Fit și Galaxy Fit-e.