Galaxy Fold 2 ar putea avea camere foto sub-display

804
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Display dezvoltă o nouă tehnologie pentru plasarea camerelor foto sub ecranele de smartphone-uri. „Under Display Camera” (UDC), care ar plasa camera frontală sub afișaj și nu într-o gaură pe ecran, ar putea debuta anul viitor cu Galaxy Fold 2, potrivit Sam Mobile, care citează surse din Coreea de Sud.

Gigantul high-tech sud-coreean ar folosi aceeași tehnologie laser – numită Hole-In-Active-Area (HIAA) – folosită pentru a efectua găuri în ecranele Galaxy S10 și Note 10. Se pare că Samsung va începe producția în masă a panourilor UDC la începutul anului viitor, potrivit ziarului sud-coreean The Elec.

Samsung Galaxy Fold 2 poate include tehnologia „Under Display Camera”

Introducerea camerelor sub afișaj pe un smartphone nu necesită doar inovație în procesul de realizare a afișajului, ci și în software-ul camerei. Polyimida, materialul folosit pentru afișajul pliabil de pe Samsung Galaxy Fold, adaugă o nuanță galbenă imaginii pe care o primește și camera aflată sub afișaj. În acest fel imaginea se estompează atunci când trece prin afișaj și nu este de cea mai mare calitate. În timp ce un substrat transparent de polyamidă poate poate rezolva prima problemă, noi algoritmi software sunt necesari pentru a rezolva a doua problemă.

De asemenea, este dificil să produci prea multe panouri care să includă tehnologia „Under Display Camera” folosită de Samsung Display. Acesta ar fi motivul pentru care compania a ales să îl implementeze pe Galaxy Fold 2 inițial aceste ecrane. Foarte probabil ca acesta să fie vândut în cantități limitate precum Fold-ul original. Dacă Samsung ar fi introdus această tehnologie pe Galaxy S11 ar fi avut probleme cu numărul mare de astfel de ecrane care ar fi trebuit produse. Fiind la început „Under Display Camera” mai are nevoie de dezvoltare și mai multe linii de producție pentru a fi produsă în cantități industriale.

Samsung Display este lider mondial pe piața ecranelor de smartphone-uri. Samsung Display are un procent de 40,2% din cota de piață pe trimestrul doi 2019. Pe locul doi în acest clasament mondial este Japan Display Inc. cu o cotă de 12,3%. BOE (Beijing Oriental Electronics) din China este pe locul trei cu 11,9%.

„Under Display Camera” nu va ajunge pe seria Samsung Galaxy S11

Poate că Samsung vrea să vadă cum se comportă acest afișaj și îl va testa pe alte modele, posibil seria Galaxy A. Chiar și display-ul Samsung Infinity cu gaură a fost introdus pentru prima dată pe un telefon din seria Galaxy A. A debutat pe Samsung Galaxy A8s. Dar, deși Galaxy S10 are un afișaj cu gaură, se pare că Samsung nu va putea face suficiente ecrane UDC pentru a le pune pe Galaxy S11.

Desigur, posibilitatea ca Galaxy Fold 2 să aibă camere foto sub ecran nu este ceva sigur în acest moment. Samsung a spus la începutul acestui an că tehnologia camerei sub afișaj este încă la început. Conform companiei este nevoie de cel puțin un an sau doi ani înainte de a fi văzută pe smartphone-uri. Lansarea lui Galaxy Fold 2 s-ar încadra în acest interval de timp. Însă natura noii tehnologii și abilitatea necesară pentru a o implementa în smartphone-uri poate face să mai treacă ceva timp până o vom vedea.