Galaxy Fold 2, posibilă lansare în primăvară: ce vrem să vedem?

825
Sursa Foto: Future

Samsung Galaxy Fold a fost o lungă perioadă de timp doar în zvonuri și tot felul de informații mai mult sau mai puțin sigure. După câțiva ani de zvonuri urmate de luni de întârzieri după lansarea inițială, Galaxy Fold a ajuns în sfârșit pe piață. Acum Samsung Galaxy Fold este foarte iubit dar și urât.

Este iubit de cei care doresc vârful tehnologiei smartphone, indiferent de cât costă și cât de inedit este smartphone-ul. Este urât de cei ce nu pot avea un astfel de telefon și au sperat la unul mai ieftin. Prin Galaxy Fold, Samsung a deschis o nouă eră în producția de smartphone-uri. Un dispozitiv foarte interesant, o privire spre viitor și frâu liber imaginației. Sigur că are și unele neajunsuri dar sunt inerente unui produs total nou.

Galaxy Fold 2 în lucru, posibilă lansare până la jumătatea anului viitor

Gigantul high-tech sud-coreean lucrează deja la un viitor Samsung Galaxy Fold 2. Sperăm că acesta va fi mai rezistent dar și mai ieftin. Încă nu știm prea multe despre cel de-al doilea pliabil Samsung, dar veți găsi ceea ce am auzit mai jos. Și mai jos, veți găsi o listă cu principalele lucruri pe care le așteptăm de la viitorul telefon pliabil Samsung, pentru că există loc pentru îmbunătățiri.

Ultimele zvonuri ale datei de lansare pentru Galaxy Fold 2 indică o lansare în prima jumătate a anului 2020, conform TechRadar. Acest lucru este puțin vag, având în vedere că Fold-ul original nu a fost scos la vânzare până în septembrie 2019. Credem că este și puțin devreme, mai ales că încă nu am auzit prea multe despre Galaxy Fold 2.

Nu există încă niciun cuvânt despre cât ar putea costa Galaxy Fold 2. Samsung Galaxy Fold costă aproximativ 2.000€ / 1.980$ / 1.800 lire sterline, așa că ne așteptăm la un Fold 2 tot scump, chiar dacă prețul va fi mai redus.

Lira sterlină cu simbolul £ este moneda oficială a Regatului Unit. Este a patra monedă cea mai tranzacționată pe piața valutară, după dolarul american, euro și yenul japonez. Lira sterlină este a cincea monedă de rezervă cea mai deținută în rezerve globale.

Galaxy Fold 2 știri și zvonuri despre viitorul telefon pliabil Samsung

Un zvon despre Galaxy Fold 2 sugerează că telefonul va avea un ecran de 6,7 inch care se pliază pe axa orizontală. Fold-ul original are balama pe axa verticală. Când este închis, ecranul este ascuns la interior, la ca originalul și va avea un afișaj secundar, dar de data mai mic. Pentru referință, originalul Galaxy Fold are un ecran principal de 7,3 inch și unul secundar de 4,6 inch. Ca atare sună ca un pic de downgrade, dar este un zvon.

O altă informație spune că Galaxy Fold 2 se va plia vertical, precum receptorul inițial, dar se pliază spre exterior, astfel încât ecranul principal este la exterior și este întotdeauna vizibil. Este mai mare sau mai mic, în funcție de cum este telefonul, pliat sau desfăcut.

Între timp, un alt brevet vorbește despre un telefon pliabil care funcționează cu un stylus S Pen. Acest model ar putea aduce un viitor Galaxy Fold 2 Fold mai aproape de gama Galaxy Note. Dotarea cu un stilou ar avea sens pentru a profita la maximum de ecranul mare. Acest brevet descrie în mod specific un S Pen care poate funcționa chiar și pe partea curbă a ecranului în timp ce telefonul este parțial pliat.

Ce așteptăm și ce vrem să vedem la viitorul Samsung Galaxy Fold 2

1. Un preț mai mic. Galaxy Fold costă mult, prețul de 2.000€ îl face de două ori mai mare decât prețul unui smartphone pilot tipic. Când considerați că acesta este unul dintre primele pliabile și oferă în jur de două ori ecranul unui flagship tipic, prețul începe să aibă sens, dar totuși nu este la îndemâna tuturor.

Așadar, pentru Galaxy Fold 2 vrem să vedem o reducere substanțială a prețului. Este probabil să coste mai mult decât, să zicem, Galaxy S11, dar fiind un produs din a doua generație, este posibil ca Samsung să poată împinge prețul sub nivelul actual.

2. Un design mai durabil. Deși Galaxy Fold este mai durabil decât era inițial, Samsung a reușit să unele modificări, este încă mai fragil decât un telefon standard. Cu un ecran pliabil, o balama și un ecran secundar mai mic, este probabil inevitabilă această fragilitate, dar am dori să vedem că Samsung face tot ce poate pentru ca Fold 2 să fie mai rezistent, mai ales dacă va fi tot scump.

3. Un ecran secundar mai bun. Ecranul principal la Galaxy Fold de 7,3 inch este impresionant, ecranul său secundar de 4,6 inch este mai mic. Acesta este ecranul unde interacționați când ecranul principal este închis. Acesta nu se pliază, este mic și parcă neobișnuit pentru un smartphone modern.

Pentru Galaxy Fold 2 ne dorim ca cel puțin să aibă un ecran exterior mai mare. Dar proiectând telefonul pentru a avea ecranul principal pe exterior (astfel încât ecranul principal să se plieze până la jumătate din dimensiune, dar întotdeauna vizibil), Samsung nu ar trebui să-și facă griji despre construirea unui ecran suplimentar. Deși acest lucru ar putea face pe Fold 2 mai fragil.

Slot pentru microSD și baterie mai mare așteptăm pe Galaxy Fold 2

4. Cuta din mijloc, unde se pliază, să nu mai fie vizibilă. O problemă cu primul telefon pliabil Samsung este că linia din mijloc este ușor vizibilă. Te vei obișnui cu asta, dar la un telefon atât de scump, nu vrem compromisuri. Așa că pentru Galaxy Fold 2 sperăm că Samsung poate face o treabă mai bună, reducând la minimum cutarea când ecranul este deschis.

5. O rată de reîmprospătare mai uniformă

Afișajul Fold-ului actual suferă, conform mai multor utilizatori, de o rată de reîmprospătare neuniformă. Ceea ce înseamnă, de exemplu, că, dacă parcurgeți o pagină web cu mai mult text, cuvintele se vor deplasa inegal pe ecran.

Acesta nu este genul de lucru pe care îl așteptăm de la un produs premium, în special de la o companie cu o experiență de ecran la fel de mare ca Samsung. Am dori să vedem acest lucru corectat pentru următorul model.

6. Un slot pentru card microSD

Și o doleanță mică. Samsung Galaxy Fold, pe cât este de mare, nu are un slot de card microSD. Având în vedere că este dotat cu 512 GB de stocare, acest lucru nu este o problemă mare, dar este totuși ceva ce ne-am dori să vedem oferit în versiunea a doua.

7. O baterie mai mare și încărcare mai rapidă

Bateria de 4.800 mAh a Fold (4.235 mAh pentru 5G) este destul de mare după standardele de azi. Dar acesta nu este un smartphone standard, iar în timp ce bateria este foarte bună, există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. Așadar, pentru Galaxy Fold 2, am dori să vedem Samsung dotând pliabilul cu o baterie și mai mare, pentru o durată de viață foarte lungă. Bateria ar trebui să vină cel puțin cu o încărcare rapidă de 45W.