Samsung Galaxy Fold 2 este în lucru, numele de cod intern – Winner 2

642
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung va lansa în curând un alt smartphone pliabil Galaxy Z Flip. Acesta diferă de originalul Galaxy Fold prin modul de pliere, nu este urmașul acestuia nici ca formă nici ca specificații. Cu toate acestea, un adevărat Samsung Galaxy Fold 2 va urma să apară mai târziu în acest an. Acum, prin intermediul colegilor noștri de la GalaxyClub, am aflat care este numele de cod sub care gigantul tech dezvoltă dispozitivul respectiv. Se va numi Winner 2!

Înainte de lansarea primul Galaxy Fold cu aproape un an în urmă, se știa că Samsung a numit dispozitivul „Winner”. Apoi a urmat apoi dezvoltarea telefonului pliabil tip clamshell, sub numele de cod „Bloom”. Samsung Galaxy Z Flip este un tip de telefon pliant fundamental diferit față de Galaxy Fold. În acest sens este normal ca Galaxy Fold, în final cu un succes la vânzare neprevăzut de Samsung, să aibă un succesor pe măsura lui. Lucrările la acest viitor pliabil Samsung se desfășoară desigur de multă vreme – iar numele de cod Winner 2, dezvăluie deja modul în care Samsung vede acel dispozitiv în sine.

Samsung Galaxy Fold 2 cu nume de cod Winner 2 sau Win 2

Următorul smartphone pliabil Fold a primit numele de cod destul de neașteptat Winner 2 – sau Win 2. Spunem că neașteptat întrucât ne așteptam la un alt nume de cod intern pentru Galaxy Fold 2. Și, deși nu am aflat foarte multe din această denumire măcar știm ceva concret: este urmașul real a lui Samsung Galaxy Fold.

Asta înseamnă că nu va fi un nou concept, un nou design dau ceva derivat din precedentul. Posibil ceva subtile schimbări pe ici pe colo, dar nu se va schimba aproape nimic, parafrazând un cunoscut scriitor clasic român. Aproape sigur gigantul tech se va baza pe experiența acumulată odată cu primul Fold. Nu știm dacă dispozitivul are un stylus S Pen, conform unor informații vehiculate până acum.

Numărul de model este foarte important dacă doriți să actualizați telefonul sau să cumpărați accesorii. La telefoanele Samsung cu Android, întrați în „Setări Android” și selectați „Sistem”, apoi „Despre telefon”. În cutia telefonului și în manualul de utilizare este menționat numărul de model.

Aproape sigur vom primi și un Galaxy Fold 2 cu 5G

Pe lângă  Winner 2 / Win 2, suntem siguri că Samsung lucrează și la un Winner 2 obligatoriu cu 5G. Dacă nu ar fi așa ar fi un lucru cel puțin surprinzător din partea companiei sud-coreene. Originalul Samsung Galaxy Fold a venit și pe piață în variante cu și fără o conectivitate 5G. Apropo, încă nu putem confirma numerele de model ale acestor dispozitive. Că acestea se vor încadrează probabil în seria cu numărul de model SM-F9xx pare logic, dar nu știm sigur care sunt numerele care vor înlocui cele două „xx-uri”.

Samsung Galaxy Fold 2 sau Winner 2 este așteptat pe piață doar la sfârșitul acestui an. Este posibilă și o lansare alături de viitoarea serie Galaxy Note 20. Săptămâna viitoare vom face cunoștință pentru prima dată cu telefonul clamshell Galaxy Z Flip și, bineînțeles, mult discutata serie Galaxy S20. Vom afla, fără îndoială, mai multe despre succesorul primului Fold atunci sau în lunile următoare.