Galaxy Fold 2 are două baterii cu o capacitate combinată de 4.365mAh

699
Sursa Foto: via SamMobile.com

Peste puțin timp telefonul-tabletă Samsung, Galaxy Fold 2 va fi lansat de compania sud-coreeană. În general viitorul telefon pliabil va avea o configurație a bateriei similară cu originalul Galaxy Fold. Pliantul Samsung va fi alimentat de două baterii separate cu o capacitate combinată de 4.365mAh. Capacitatea combinată este cu un pic mai mică decât cei 4.380mAh aflați pe Fold-ul original.

Informația provine de la SamMobile, care a publicat câteva capturi de ecran care prezintă documentele de reglementare. Samsung Galaxy Fold 2 are o baterie principală de 2.275 mAh, cuplată cu o unitate secundară de 2.090mAh. În schimb, Galaxy Fold are o baterie de 2.135mAh și una de 2.245mAh. Sunt unele mici diferențe între cele două configurații din considerente știute momentan doar de Samsung.

Durata de viață a bateriei va fi aceeași pe Galaxy Fold 2?

Galaxy Fold original nu este un dispozitiv perfect. Totuși trebuie să remarcăm că nu are probleme cu durata de viață a bateriei. Am făcut această remarcă prin prisma specificațiilor nebune ale telefonului, cum ar fi cele două display-uri și șase camere foto. Sistemul lui Galaxy Fold cu baterie dublă, cu o capacitate combinată de 4.380mAh – sau 4.235mAh în cazul Galaxy Fold 5G – se dovedește foarte bun. Va rămâne acest lucru valabil pentru Galaxy Fold 2 și bateria de 4.365mAh?

Amperul este unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric. Este numit în cinstea fizicianului francez André-Marie Ampère, pentru numeroasele sale contribuții la dezvoltarea electromagnetismului. Numele său este unul dintre cele 72 de nume înscrise pe Turnul Eiffel.

Ne așteptăm ca Fold 2 să aibă dimensiuni similare cu modelul inițial, deci are sens ca acesta să nu aibă spațiul fizic necesar pentru a adăposti o baterie mult mai mare. În practică, diferența de ~15mAh între modelul existent și cel viitor este aproape imperceptibilă. Astfel singura cale pentru Fold 2 de a obține o durată de viață și mai bună a bateriei este de a utiliza o optimizare mai bună și un chipset mai eficient din punct de vedere al energiei. Mai mult, Samsung Galaxy Fold 2 ar putea folosi un ecran LTPO, iar acest lucru poate contribui la o reducere a consumului cu 15% – 20%.

Pe de o parte, aceste progrese ar trebui să conducă la o mai bună autonomie. Pe de altă parte, ecranul exterior pe Fold 2 va fi mult mai mare – 6,23 vs 4,6 inch pe Fold-ul original. Acestea fiind spuse, este prea devreme pentru a estima exact durata de viață a bateriei pe Galaxy Fold 2. Va trebui să așteptăm ca Samsung să lanseze dispozitivul în august pentru a putea vedea durata de viață a bateriei.