Galaxy Fold 2 ar putea avea un ecran exterior mai mic și rezistență la apă

655
Sursa Foto: patentscope.wipo.int

De la lansarea primului său telefon pliabil Galaxy Fold, Samsung a avut în vedere și alte tipuri de smartphone-uri pliabile. Compania a lansat Galaxy Z Flip la începutul acestui an și intenționează să lanseze un Galaxy Fold 2 în august. Sunt mai multe informații că Samsung vrea să lanseze și o versiune mai ieftina a lui Galaxy Fold cu un amestec de componente hardware diferite din 2019 și 2020.

Un nou brevet depus de gigantul sud-coreean dezvăluie că Samsung lucrează la un design de telefon pliabil, care are un display exterior mult mai mic. După cum se poate vedea din schițele care însoțesc cererea de brevet, telefonul pliabil pare să aibă un ecran interior și o fâșie subțire de ecran la exterior. Datorită aspectului afișajului exterior, nu credem că ar putea fi folosit pentru altceva decât verificarea notificărilor și preluarea apelurilor.

Triple-camera, difuzoare stereo și USB tip C pe Galaxy Fold 2

Se pare că există două camere în interiorul crestăturii ecranului principal, similar cu originalul Galaxy Fold, conform SamMobile. În partea din spate, telefonul pliabil pare să aibă o configurație triple-camera, iar una dintre camere va fi un  cu un obiectiv cu zoom optic tip periscop. Desenul din cererea de brevet arată, de asemenea, un cititor de amprentă lateral, difuzoare stereo și un port USB Type-C.

Brevetul dezvăluie, de asemenea, că telefonul ar putea avea un rating IP pentru rezistența la praf și apă. Niciunul dintre telefoanele rabatabile lansate până acum nu are o structură rezistentă la praf și apă. Dacă Samsung lansează un telefon pliabil care este rezistent la praf și apă, ar fi o realizare. Acest lucru ne oferă, de asemenea, speranțe că Samsung Galaxy Fold 2 va avea un rating IP. Nu credem că va fi IP68, dar cel puțin la un IP55 ne așteptăm.

IP55 este o certificare care înseamnă protecție împotriva prafului și apei. IP – Ingress Protection, prima cifră 5 înseamnă că dispozitivul este protejat împotriva pătrunderii limitate a prafului. A doua cifră 5 înseamnă protecție față de jeturi de apă de înaltă presiune din orice direcție.

Se zvonește ca Samsung intenționează sa lanseze o versiune accesibila a lui Galaxy Fold numită Galaxy Fold Lite. Se pare că va avea 4G, un ecran intern cu protecție de film din plasti și un ecran mai mic la exterior. Va avea o construcție din aluminiu și sticlă, 256GB stocare internă și un preț de aproximativ 1.000 de euro.