Un viitor Galaxy Fold Lite / Fold e, ar putea fi surprinzător de ieftin

624
Sursa Foto: techradar.com

Samsung este principala forță mondială a telefoanelor pliabile în acest moment. Dar, chiar dacă a lansat anul acesta un Galaxy Z Flip nu a reușit să facă gama pliabilă accesibilă încă. Acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Samsung ar putea lansa un Galaxy Fold Lite care ar putea fi cu mult mai ieftin decât originalul Galaxy Fold. Sigur că momentan informația este la nivel de zvon, se pare gigantul tech lucrează la un Galaxy Fold Lite sau Galaxy Fold e, mult mai ieftin.

Informația provine de la TechRadar, care citează pe Max Weinbach, cu referințe bune în privința informațiilor publicate. Potrivit lui Max Weinbach, Samsung lucrează la un Galaxy Fold e care ar costa aproximativ 1.000 de euro. Ar fi un preț mult mai accesibil pentru telefonul pliabil dacă ne raportăm la Galaxy Fold și la Galaxy Z Flip.

Posibil un viitor Galaxy Fold Lite la un preț de 850 de euro!

Pentru comparație, Samsung Galaxy Z Flip costă 1.350 de euro, iar Samsung Galaxy Fold în jur de 2.000 de euro. Deci, deși nu este cu adevărat accesibil, Galaxy Fold Lite sau Fold e, ar fi cu siguranță ieftin în comparație cu majoritatea pliabilelor de pe piață în acest moment.

Și, s-ar putea să fie mai ieftin! Conform unui alt leaker – Mauri QHD, care scrie despre domeniul tehnologic, dar fără referințe prea bune, prețul va fi de 850€. Mauri QHD a răspuns postării lui Weinbach spunând că are informații că Samsung va lansa un Galaxy Fold Lite care va costa doar 850€. Acest preț ar face viitorul Fold Lite chiar mai ieftin decât flagship-urile standard precum Galaxy S20.

Conform informațiilor, aparent Galaxy Fold Lite ar avea fie un ecran secundar minuscul sau nu va avea un astfel de ecran și, mai puține camere. De asemenea, Weinbach a adăugat că Samsung are trei noi telefoane Fold în lucru. Două au ecrane din plastic și unul cu sticlă UTG – Ultra-Thin Glass, care este mai scump. Presupunem că Galaxy Fold Lite sau posibil o variantă Galaxy Fold Lite / Fold e, să folosească ecran din plastic. În același timp Galaxy Fold 2 să vină cu ecran UTG.

TechRadar este o publicație online axată pe tehnologie, cu echipe editoriale și redacții în Statele Unite, Marea Britanie, Australia și India. În ianuarie 2018 TechRadar a fost al 10-lea cel mai popular site de tehnologie din lume, cu peste 73 de milioane de cititori pe lună.

În acest moment numele este necunoscut. Poate fi „Galaxy Fold Lite” sau „Galaxy Fold e”. În același timp pot fi două modele diferite. Indiferent care va fi numele sau dacă vor fi două modele sau numai unul, important va fi prețul smartphone-ului, adică sub 1.000€.

Al treilea model poate fi și Samsung Galaxy Flip 2

Nu este clar care ar fi cel de-al treilea model – ar putea fi Samsung Galaxy Z Flip 2! Dar, Max Wienbach a sugerat că va folosi UTG și a spus în mod specific „Fold”, mai degrabă decât „foldable”. În acest fel se pare că toate cele trei telefoanele fac parte din gama Galaxy Fold.

Totuși, oricare ar fi în final situația, se pare că Samsung are o mulțime de pliabile în lucru. Având în vedere că prețul pliabilelor a fost permanent criticat, chiar dacă s-au vândut foarte bine, compania ar putea trage prețul final mai jos până la aproximativ sau sub nivelul telefoanelor high-end.

Desigur, trebuie menționat că aceste informații, unele chiar din surse sigure, sunt momentan doar zvonuri. Vom vedea pe parcurs dacă se vor adeveri. În plus, este complet neclar când ar trebui să apară noile dispozitive. Samsung nu a comentat încă aceste zvonuri.