Samsung va lansa Galaxy Fold 2 la vânzare înaintea seriei Galaxy S11

667
Sursa Foto: pcworld.com

Samsung urmează să lanseze un nou smartphone pliabil, care se pliază ca o scoică, în februarie 2020. Conform unor surse din interiorul Samsung, viitorul smartphone pliabil tip clamshell va fi lansat la vânzare înaintea flagship-ului Galaxy S11. Gigantul tech este în discuții cu cei trei operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud pentru a lansa acolo inițial la vânzare pe Galaxy Fold 2. Potrivit The Korea Herald, noul telefon pliabil va fi la vânzare la sfârșitul lunii februarie în Coreea.

Samsung Electronics va organiza evenimentul Unpacked în Statele Unite la mijlocul lunii februarie, unde va oferi mai multe detalii despre noul telefon pliabil. Modelul pliabil va fi disponibil imediat la vânzare. Samsung Electronics a refuzat să comenteze programul de lansare al noului smartphone pliabil Galaxy Fold 2 sau cum se va numi.

Samsung va lansa a doua generație a lui Galaxy Fold la sfârșitul lui 2020

La începutul acestui an, Samsung a lansat primul telefon pliabil Galaxy Fold cu un ecran de 7,3 inch, pe care utilizatorii îl pot plia ca pe o carte. Noul smartphone, conform informațiilor, va avea un ecran de 6,7 inch și va deveni aproape pătrat atunci când este pliat. Samsung Galaxy Fold a venit cu un preț de aproximativ 2.000 USD sau euro în funcție de piață. Noua versiune pliabilă Galaxy Fold 2 va fi disponibilă la un preț începând de la 1.000 euro, conform surselor din Coreea de Sud.

Graba Samsung de a lansa modelul Galaxy Fold 2 la începutul anului 2020 se pare că este concurența. Și alte mărci de pe piață, inclusiv Motorola și Huawei, urmează să lanseze modele similare la începutul anului viitor. Gigantul tehnologic sud-coreean intenționează să vândă cel puțin 6 milioane de modele pliabile în 2020.

Primul smartphone din lume este considerat IBM Simon lansat în 1992. IBM Simon a combinat funcționalitatea unui telefon cu aplicațiile mobile. A fost conceput și proiectat IBM și fabricat de  Mitsubishi Electric. IBM Simon a fost vândut în SUA între august 1994 și februarie 1995 în peste 50.000 de unități.

Numele noului smartphone Samsung de tip clamshell nu a fost încă decis. Presa de specialitate îl numește momentan Samsung Galaxy Fold 2 dar se pare că va avea alt nume. Samsung intenționează, de asemenea, să lanseze și o a doua generație a originalului Galaxy Fold spre sfârșitul anului 2020.

În timp ce noul smartphone pliabil Galaxy Fold 2 va fi lansat cu 4G LTE, seria Galaxy S11 va fi disponibilă atât cu o conectivitate 4G cât și 5G. Există, de asemenea, zvonuri conform cărora Samsung poate adopta un nou nume și pentru seria Galaxy S11, precum Galaxy 20.