Samsung Galaxy Fold 2, două noi brevete de modele pliabile

854
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

La începutul acestui an, Samsung Galaxy Fold a fost prezentat cu mândrie ca primul smartphone pliabil al producătorului sud-coreean. Din păcate, lansarea nu au mers prea bine și Galaxy Fold a avut probleme. Acum acestea au fost rezolvate și Samsung Galaxy Fold va fi lansat pe 6 septembrie în Coreea de Sud.

Între timp au existat mai multe zvonuri conform cărora Samsung intenționează să lanseze un nou telefon pliabil. S-a vorbit de mai multe ori despre un model pe care îl puteți plia într-un mod diferit, și anume pe orizontală, în loc de verticală. În plus, pare probabil ca gigantul tech să dezvolte și un succesor regulat a lui Samsung Galaxy Fold.

De-a lungul timpului am scris despre diverse brevete Samsung pentru o mare varietate de modele de telefoane pliabile. De data aceasta, însă, avem un nou design care arată o mulțime de asemănări cu telefonul pliabil deja lansat de Samsung. Ar putea fi foarte bine succesorul său, Samsung Galaxy Fold 2.

Telefoane pliabile Samsung: unul se pliază pe verticală, celălalt pe orizontală

Este vorba de două brevete pentru Galaxy Fold. Deși telefoanele pliabile la prima vedere prezintă multe similitudini, plasarea balamalei în unul dintre cele două modele este pe orizontală, în loc de verticală. Când este pliat, aveți un dispozitiv scurt și larg în mâini.

Brevetele au fost solicitate de Samsung și au fost publicate pe 26 august 2019 în baza de date EUIPO (Oficiul pentru proprietatea intelectuală a Uniunii Europene) și baza de date WIPO (Oficiul pentru proprietatea intelectuală mondială). Data înregistrării este izbitoare, cele două brevete au fost solicitate foarte recent, respectiv la 14 august 2019. În mod normal, există un timp semnificativ mai lung între solicitarea unui brevet și publicarea propriu-zisă. Este vorba de câteva luni de obicei, de data aceasta au fost doar 12 zile. Au fost accelerate aceste brevete la cererea Samsung? Pare plauzibil.

WIPO sau OMPI? World Intellectual Property Organization sau WIPO este denumirea în engleză. Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau OMPI este denumirea în limba franceză. Este una și aceeași agenție specializată a ONU. A fost fondată la 14 iulie 1967 și are 191 de state membre.

Începem cu brevetul care are cele mai multe asemănări cu actualul smartphone pliabil Samsung. Șapte schițe sunt incluse. La fel ca Galaxy Fold, acest dispozitiv are un ecran frontal cu margini ceva mai groase atât în ​​partea de sus, cât și în cea de jos. Pe partea din spate vedem o cameră triplă, exact ca telefonul pliant actual Samsung. Diferențele devin clare atunci când deschideți smartphone-ul. Odată extins, aveți la dispoziție un ecran de formatul unei tablete mari. Cu toate acestea, crestătura mai mare a actualului Galaxy Fold, a făcut loc uneia mult mai mică, unde se află două camere.

O nouă generație de telefoane pliabile Samsung Galaxy Fold

Al doilea brevet arată un telefon pliabil care are un ecran similar atunci când este pliat ca celălalt model. Cu toate acestea la acest dispozitiv crestătura este poziționată exact la mijloc. Linia pliabilă a acestui telefon nu este așadar pe verticală, ci pe orizontală. Când este pliat, aveți un dispozitiv complet diferit. Nu este un telefon alungit, îngust, ci un dispozitiv scurt, larg – ca un PDA (personal digital assistant). Ecranul frontal al acestui model are un format diferit de celălalt dispozitiv.

Acest smartphone pare să aibă la fel de multe camere ca Galaxy Fold, șase în total. Partea din spate a acestui telefon pliabil arată o cameră triplă, o cameră dublă este încorporată în crestătură și o singură cameră pe partea din față.

Luna trecută, Digitimes a publicat un alt articol în care afirmă că a doua generație de smartphone-uri pliabile de la Samsung este în prezent în dezvoltare. De asemenea, producătorul coreean ar dori să lanseze un model care poate fi pliat pe orizontală. Acest dispozitiv ar avea un ecran flexibil de 6,7 inch. Este foarte posibil ca acesta să fie modelul pe care Samsung l-a brevetat recent. Această variantă s-ar potrivi cu actualul Samsung Galaxy Fold.

SURSĂLetsgoDigital