Viitorul Samsung Galaxy Fold 2 nu va primi un stilou S Pen

627
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Ideea că un telefon care se pliază într-o tabletă poate folosi, de asemenea, un stilou a tot fost vehiculată de ceva timp. Este posibil ca acest lucru să fie pe baza declarațiilor anterioare ale șefului Samsung Mobile, conform cărora Samsung ar putea lansa pe Galaxy Fold 2 cu un stilou S Pen. Așa cum se întâmplă de mai multe ori, realitatea nu ține cont de zvonuri, este mai nesăbuită.

Spre deosebire de informațiile anterioare, Samsung nu oferă noul Galaxy Fold 2 cu un stil S Pen. Motivul pentru asta este de fapt destul de evident. După cum scrie media sud-coreeană, următorul Fold – să-l numim Galaxy Fold 2 pentru comoditate – nu primește un stilou S Pen. Oricine își amintește problemele cu ecranul fragil al primului Fold poate face legătura. Dar, cu atâtea zvonuri, chiar și noi am crezut la un moment dat că viitorul Fold va avea S Pen.

Sticla Ultra Thin Glass prea subțire pentru un S Pen

În mod normal, utilizați S Pen-ul pe un telefon precum Galaxy Note 9 sau seria Note 10. Pe aceste smartphone-uri sticla ecranului are o grosime de cel puțin 0,4 mm. Cu toate acestea, sticla ultra-subțire pe care Samsung o folosește pentru pliere are doar 0,03 milimetri.

Vă puteți imagina că nu este de dorit să ataci această sticlă ultra-subțire cu un S Pen. Dar acest tip de sticlă este necesară pentru ca ecranele dispozitivelor precum Galaxy Fold și Galaxy Z Flip să fie pliabile. S Pen-ul nu zgârie sticla, să fie clar! Dar exercită o presiune pe această sticlă ultra-subțire și în timp poate dăuna ecranului.

S Pen este un stilou folosit de Samsung cu seria Note. Un senzor vă permite să aflați dacă stylusul este în locașul său din interiorul telefonului sau tabletei. Numele stylus provine din latină, „stilus” însemnând un instrument de scris ascuțit, folosit de romani.

Deci, există două idei care se exclud reciproc – cel puțin deocamdată. Dacă sticla este mai groasă poate fi folosit un stilou S Pen, dar atunci nu se poate plia smartphone-ul. Dacă sticla este pliabilă, atunci este prea fragilă de utilizat cu un stylus. Samsung lucrează în continuare la un strat protector care este mai gros. De asemenea, gigantul tech a luat în considerare posibilitatea de a face sticla mai subțire doar în zona de pliere. Deocamdată sunt doar calcule.

Cu toate acestea, suntem curioși cu privire la dezvoltarea ulterioară a seriei Fold. Fold 2 primește un ecran mai mare, de 7,7 inch pe interior. Nici nu avem o confirmare oficială de la Samsung că se va numi Galaxy Fold 2, poate ne trezim cu un nume ca Galaxy Z Fold! Conform GalaxyClub, lansarea va avea loc în 5 august, în timpul unui eveniment online.