Galaxy Fold 2 cu Snapdragon 865 și misteriosul proiect Samsung „Zodiac”

646
Sursa Foto: xda-developers.com

La câteva săptămâni după anunțarea seriei Galaxy S20, Samsung a lansat codul sursă al kernel-ului pentru Exynos și Snapdragon, procesoarele ce echipează pe Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. În sursa nucleului Snapdragon pentru Galaxy S20, XDA-Developers a găsit date care fac referire la Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Fold 2 cu procesor Snapdragon 865. De asemenea, este și o referire la un dispozitiv Samsung misterios numit proiectul „Zodiac”.

Au fost găsite fișiere pentru cinci dispozitive diferite și 3 serii diferite în sursele de nucleu pentru Galaxy S20. Proiectele au fost „Project XYZ”, „Project Canvas” și „Project Winner2”. Proiectul XYZ este seria Galaxy S20: Galaxy S20 este x1, Galaxy S20+ este y2, iar S20 Ultra este z3. Project Canvas este probabil viitoarea serie Samsung Galaxy Note 20, așa cum a fost indicat anterior de Ice Universe. În cele din urmă, există și un Project Winner 2. Acesta este foarte probabil Galaxy Fold 2 având în vedere că primul Galaxy Fold a fost „Project Winner”.

Procesorul Snapdragon 865 pe viitoarea serie Galaxy Note 20 din SUA

Faptul că Samsung folosește Qualcomm Snapdragon 865 în Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Fold 2 nu ar trebui să fie surprinzător. Samsung folosește deja Snapdragon 865 în linia de telefoane Galaxy S20 pentru mai multe zone din lume. Nu are sens ca Samsung să folosească acest procesor în succesorul lui Galaxy Fold, deoarece primul model folosește deja Snapdragon 855.

Mai multe fișiere „Kconfig” detaliază dispozitivele Snapdragon 865 pe care Samsung le-a lansat sau le va lansa. Acestea includ „Kconfig.winner2”, „Kconfig.canvas” și „Kconfig.xyz.” Fiecare dintre aceste fișiere stochează fișierele de proiect pentru un dispozitiv specific și regiunile care sunt acceptate. De exemplu, seria Galaxy S20 este stocată în fișierul „Kconfig.xyz”. În fișier, putem vedea că versiunea Snapdragon a Galaxy S20 este disponibilă în Coreea de Sud, Statele Unite, Canada, China și Japonia. Pentru „canavas”, fișierul arată doar SUA, ceea ce ar însemna că Snapdragon 865 cu Galaxy Note 20 va fi disponibil doar acolo. Rețineți, totuși, că aceste lucruri sunt o dezvoltare foarte timpurie a viitoarelor smartphone-uri, așa că lucrurile se mai pot schimba. Pentru „winner2”, există doar o configurație pentru piața  europeană.

Nucleul (engleză kernel) unui sistem de operare este componenta fundamentală a acestui sistem. Nucleul controlează accesul la diferitele resurse ale calculatorului și permite celorlalte componente – hardware și software – să interopereze.

Între timp, în codul sursă al kernelului la Samsung Galaxy Z Flip, a fost găsit un dispozitiv nou numit „Project Zodiac”. Acesta dispozitiv Samsung, necunoscut momentan, este bazat pe Qualcomm Snapdragon 855. Acest dispozitiv va fi disponibil în China, deoarece este singura regiune menționată acolo. Este posibil ca „Project Zodiac” să fie un telefon exclusiv din China, au mai fost astfel de cazuri. Nu sunt mai multe informații despre acest dispozitiv în acest moment.