Ce așteptăm de la viitoarea serie Samsung Galaxy Note 20?

913
Sursa Foto: Concept Creator via nl.letsgodigital.org

După ce seria Galaxy S20 a fost lansată oficial, suntem deja atenți la următorul smartphone de ultimă generație de la Samsung. Seria Galaxy Note este așteptată în a doua jumătate a anului și este evident că Samsung va folosi strategia cu același nume și pentru noua serie Note. Cu alte cuvinte, nu trebuie să ne  așteptăm la o serie Note 11 anul acesta. Actuala serie Note 10 va fi înlocuită de seria Galaxy Note 20.

Dar ce știm despre această serie de smartphone-uri cu stilou S? Deocamdată prea puține lucruri. În spiritul tradiției Samsung privind seria Note, aceasta va veni cu cele mai bune caracteristici aflate pe cel mai mare model Galaxy S din ultima serie lansată de Samsung. Sigur, ca întotdeauna vor fi și unele noutăți adăugate de Samsung.

Samsung Galaxy Note 20 ca înlocuitor pentru Galaxy Note 10

Samsung pare să intenționeze să lanseze Galaxy Note 20 tot în două modele, cu o conectivitate 4G și 5G. Dispozitivele vor primi numărul de model SM-N981 și respectiv SM-N971. În plus, este de la sine înțeles că un smartphone Galaxy Note 20+ va fi și el prezent, ambele se vor lansa simultan.

Versiunea ieftină, sub forma unui Galaxy Note 20 Lite, va fi anunțată, dacă se va realiza, probabil la sfârșitul acestui an sau chiar începutul lui 2021. În cele din urmă, un Note 10 Lite ieftin a fost introdus pentru prima dată la începutul anului 2020. De atunci cunoscutul S Pen Samsung este accesibil și celor care nu doresc să cheltuiască peste 1.000 de euro pe noul lor smartphone. Puteți cumpăra deja acest telefon mobil la un preț de pornire de 600 €.

Multe dintre noile funcții din seria S20 sunt așteptate și în Note 20. Pe baza informațiilor disponibile, Jermaine Smit, cunoscut pe YouTube ca Concept Creator, a conceput o serie de fotografii care ne oferă o primă vedere a lui Samsung Galaxy Note 20.

YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim. În octombrie 2006 Google a ajuns la o înțelegere să achiziționeze compania pentru 1,65 miliarde $. Afacerea a fost încheiată la 13 noiembrie 2006. În 2019, YouTube a înregistrat vânzări de 15 miliarde USD.

Ecran reînnoit și un departament foto îmbunătățit

Smartphone-urile Samsung Galaxy Note de anul trecut au fost echipate cu un ecran de 6,3 inch (Note 10) și de 6,8 inch (Nota 10+). Va trebui să așteptăm și să vedem dacă dimensiunea afișajului rămâne aceeași în acest an. În mod normal, seria Note este întotdeauna prevăzută cu cel mai mare ecran, dar în acest moment S20 Ultra cu ecranul său de 6,9 ​​inch este cel mai mare smartphone Galaxy. Prin urmare, dimensiunile de afișare ale seriei Note 20 pot deveni ușor mai mari decât anul trecut.

Este evident că noul flagship de la Samsung va suporta, de asemenea, o rată de refresh de 120Hz, la fel ca seria Samsung Galaxy S20. Poate că de această dată va fi posibilă și utilizarea rezoluției QHD de 120Hz – deocamdată această rată de actualizare ridicată poate fi utilizată doar cu o rezoluție de afișare Full HD.

Samsung Galaxy Note 20 posibil cu o caleră frontală sub ecran!

Există încă o anumită incertitudine cu privire la camera selfie. Cu modelele Galaxy S20, camera selfie a fost îmbunătățită considerabil, au venit cu o cameră de 40MP. Este foarte posibil ca același senzor să fie utilizat și în noile modele Galaxy Note 20. În cele din urmă, acesta ar fi o actualizare uriașă în comparație cu smartphone-urile Note 10 actuale, ambele având o cameră selfie de 10 megapixeli.

Există, de asemenea, posibilitatea ca Samsung să prezinte o serie Note 20 cu o cameră sub ecran. Totuși, credem că va mai trebui să așteptăm pentru acest lucru, chiar dacă nu trebuie să-l excludem în totalitate. Cel mai sigur va fi pe o viitoare serie Galaxy Note 21.

În ceea ce privește sistemul de camere din spate, ne așteptăm la alți pași înainte. Note 20+ poate avea un sistem de camere similare cu cel aflat pe Galaxy S20 Ultra – ceea ce ar însemna că o cameră de 108 megapixeli va fi integrată cu zoom hibrid 10x.

Celelalte modele S20 au o cameră principală de 64MP cu zoom hibrid 3x. Poate că acest sistem de camere va fi găsit în Note 20. Presupunem cel puțin că, la noile modele, vom putea înregistra și videoclipuri 8K – această nouă funcție poate fi găsită în întreaga gamă S20.

Funcționalitate suplimentară pentru S Pen

De asemenea, ne așteptăm la funcții noi pentru S Pen. Acest stilou stilou a fost îmbunătățit foarte mult în ultimii ani, S Pen este acum echipat cu Bluetooth și puteți face și fotografii cu acesta. Cu toate acestea, mai există încă loc de îmbunătățire și credem că Samsung știe acest lucru. În ultimii ani, au apărut mereu noi brevete care descriu funcții noi pentru S Pen. De asemenea, este de așteptat ca Samsung Galaxy Z Fold / Fold 2 – care va apărea probabil simultan cu smartphone-urile Note 20 – să fie primul smartphone pliabil cu suport pentru S Pen.

Samsung Galaxy Note 20 va fi desigur alimentat de cel mai recent și mai puternic chipset al momentului. Exynos 990 va fi utilizat cel mai probabil – cel puțin în Europa – acest procesor poate fi găsit și în modelele S20 și oferă performanțe comparabile cu procesorul Qualcomm Snapdragon 865 – care poate fi găsit în modelele americane.

Mai multă memorie și baterie mai mare pe seria Note 20

În ceea ce privește memoria, sunt șanse ca Note 20 să aibă cel puțin 128GB memorie – la fel ca seria S20. În plus, este de așteptat un model cu stocare de 512GB. Aceasta diferă de Note 10, care are standard 256GB. De asemenea, lansând o versiune de 128GB, Samsung poate utiliza un preț de pornire mai mic, care pare a fi o mișcare inteligentă din punct de vedere al marketingului.

Cu toate acestea, nu este clar dacă memoria va fi de asemenea extinsă, deoarece circulă și zvonuri că acest lucru nu va mai fi pe noile modele. Deși 128GB memorie era de neconceput acum câțiva ani, funcțiile s-au schimbat între timp.

Nu există informații despre capacitatea bateriei. În orice caz, aproape sigur, noile dispozitive vor avea o baterie cu o capacitate mai mare, dacă dimensiunea ecranului crește și ea. Samsung Galaxy S20 Ultra, de exemplu, este primul smartphone din seria S cu o baterie de 5.000mAh, iar S20+ cu bateria sa de 4.500mAh este mult mai bine dotat decât actualele telefoane Galaxy Note. Pentru comparație, anul trecut a fost aleasă o baterie de 3.500mAh pentru Note 10, în timp ce Note 10+ are o baterie de 4.300mAh.

Preț și disponibilitate pentru seria Galaxy Note 20

Presupunem că Samsung Galaxy Note 20 și Note 20+ vor fi lansate oficial la sfârșitul lunii august. Sigur că perioada de precomandă va începe imediat. O săptămână sau două mai târziu, modelele high-end vor fi de fapt lansate la vânzare.

Prețul modelelor 4G va fi probabil același cu cel aflat pe Note 10 anul trecut – înțelegând că, Note 20, va avea probabil jumătate din memoria internă (128GB în loc de 256GB). Desigur, vor exista multe alte funcții noi în schimb, inclusiv un ecran nou, o cameră mai bună cu funcționalitate video de 8K, o baterie cu o capacitate mai mare și un chipset mai puternic.

Prețul de pornire este stabilit probabil în jur de 1.000 € pentru Note 20 și în jur de 1.100 € pentru Note 20+. Pentru smartphone-urile 5G, probabil că trebuie plătit încă 100 de euro – pe baza prețurilor din seria Samsung Galaxy S20.

SURSĂLetsgoDigital