Samsung Galaxy Fold 2: Afișajul din sticlă UTG nu este sigur

651
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung se pare că nu este decis dacă să utilizeze sau nu sticla Ultra Thin Glass (UTG), pentru Galaxy Fold 2. Acesta va fi adevăratul urmaș al primului telefon pliabil lansat anul trecut după mai multe peripeții. Sticla ultra-subțire a debutat însă cu celălalt folder Samsung, Galaxy Z Flip, lansat la începutul acestui an.

Când a lansat pe Samsung Galaxy Z Flip, primul telefon pliabil din lume cu sticlă ultra-subțire, se zvonea că noul material va fi folosit și pe Samsung Galaxy Fold 2. Cu toate acestea, se pare că gigantul tech nu este sigur ce fel de ecran va pune pe Fold 2. Ezită între a folosi sticlă ultra-subțire sau stratul de protecție din plastic care este folosit în prezent în Galaxy Fold. Din câte se pare totul este din considerente de costuri.

Ultra Thin Glass pe Galaxy Fold 2 ar putea crește prețul telefonului

Conform ETNews citat de colegii noștri de la HDBlog, UTG rămâne alegerea preferențială chiar dacă Samsung lăsă încă ușa deschisă opțiuni de plastic. UTG este mai costisitor de fabricat și ar putea crește perceptibil prețul smartphone-ului. Mai există aproximativ o lună până la finalizarea deciziei. Producția în masă a lui Samsung Galaxy Fold 2 ar trebui să înceapă la mijlocul lunii mai.

Chiar dacă nu se știe încă ce material va folosi Samsung, se pare că Samsung acordă prioritate sticlei pliabile. Un expert Samsung din domeniu a argumentat: „Avem în vedere mai întâi sticla ultra-subțire, iar ecranul de plastic transparent se pregătește ca o alternativă dacă va exista o problemă cu sticla.” Un alt oficial Samsung care se ocupă de aprovizionarea cu materiale a spus: „Telefonul pliabil este încă la început, deci există multe variabile și schimbări.”

UTG – Ultra Thin Glass. Sticla ultra-subțire are mai puțin de 100 micrometri (µm) grosime, poate fi chiar de 30 µm, adică la fel de groasă ca un fir de păr uman. Ecranele din sticlă ultra-subțire sunt mult mai rezistente și capabile să reziste la mișcările de închidere și deschidere a telefonului.

Samsung intenționează să înceapă producția în masă a pieselor pentru Fold 2 la jumătatea lunii mai. Samsung este singura companie care produce în masă și furnizează telefoane pliabile. Compania sud-coreeană intenționează să lanseze pe Samsung Galaxy Fold 2 cândva în august, alături de Galaxy Z Flip 5G și seria Galaxy Note 20. Se preconizează că viitorul telefon va avea un ecran Infinity-O pliabil de 7,7 sau 8 inch, mai mare decât ecranul de 7,3 inch al actualului Fold.