Galaxy Fold 2, ce știm despre viitorul telefon pliabil Samsung?

696
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Prin octombrie, Samsung a distribuit deja un teaser pe care a fost afișat un smartphone cu un design pliabil diferit. Numele lui încă nu îl știm, în numim deocamdată Galaxy Fold 2 și va fi lansat pe 11 februarie alături de seria Galaxy S20. Ecranul flexibil este tip clamshell, se pliază în lungime, în loc de lățime. Deci nu este un Galaxy Z Fold despre care au mai fost informații. Noul model probabil va fi un supliment la modelul actual și nu un succesor sau un înlocuitor pentru originalul Galaxy Fold.

Luna trecută am scris despre înregistrarea unui mărci comerciale cu numele Ultra Thin Glass. Va fi cel mai probabil pentru Samsung Galaxy Fold 2. Ultra Thin Glass (UTG) este o sticlă pentru ecran, are sub 100 micrometri (µm) grosime, posibil chiar de 30 µm. Pentru comparație, este la fel de groasă ca un păr uman. Fiind rezistentă și flexibilă această sticlă va înlocui ecranul de poliamidă aflat pe actualul Fold.

Ecranul flexibil Ultra Thin Glass este mult mai rezistent la zgârieturi

Ecranele UTG arată mai bine și sunt, de asemenea, mult mai rezistente la zgârieturi. Prima generație de telefoane pliabile Samsung a folosit din poliamidă, un material plastic. Acest ecran se zgârie mult mai rapid, așa cum s-a demonstrat cu numeroase recenzii ale experților. Cu toate acestea, există și un dezavantaj, deoarece sticla ultra subțire este mai dificil de produs și este, de asemenea, mai scumpă.

De ceva vreme există zvonuri că noul smartphone pliabil de la Samsung va avea un ecran pliabil Dynamic AMOLED de 6,7 inch. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, atunci telefonul Samsung va fi semnificativ mai mare decât Motorola RAZR, care are un ecran de 6,2 inch. În plus, un mic ecran de notificare va fi plasat pe partea din față, dar aceasta este doar pentru afișarea orei, datei și a unui indicator al bateriei.

Primele smartphone-uri Samsung cu un bliț LED frontal au fost Samsung Galaxy J5 și Galaxy J7. Ambele telefoane au fost lansate în 2015, inițial în China. Bliț-ul LED însoțește camera frontală de 5 MP aflată atât pe Galaxy J5, cât și pe Galaxy J7.

Imediat lângă ecranul de notificare se află o cameră duală și un bliț. Nu se cunosc încă informații despre rezoluția sistemului de camere. Unii cred că va avea o cameră de 108MP și o cameră cu zoom optic de 5x – exact așa cum se așteaptă pe Galaxy S20 (S11). Totuși, acest lucru nu este sigur.

Așteptăm ca Galaxy Fold 2 să fie mai ieftin decât predecesorul său și specificațiile mai slăbuțe. Sunt informații despre un preț de vânzare mai mic de 1.000$. Aceasta ar fi o reducere cu cel puțin 50% față de Fold-ul actual. Cu un astfel de preț vor fi sigur mai mulți pretendenți pentru viitorul Galaxy Fold 2.

Pentru un preț mai mic Samsung va face unele concesii în privința specificațiilor

Prețul mai mic trebuie să rezulte de undeva. Dacă se folosește un ecran mai scump (sticlă în loc de plastic) și Fold-ul este cu un preț mai mic, atunci Samsung trebuie să facă unele concesii în altă parte. Sigur că noul factor de formă va ajuta desigur dispozitivul să obțină un cost mai mic, dar este suficient acest lucru? Sau vor exista, de asemenea, specificații mai puțin de calitate? Motorola RAZR este de fapt un telefon de gamă medie în ceea ce privește specificațiile, ne gândim la procesor, camere și baterie.

Samsung va oferi, de asemenea, noul său telefon pliabil cu o nouă balama. Aceasta se numește balama ascunsă, după cum am scris recent. Cu alte cuvinte, o balama pe care nu o vezi când deschizi telefonul. Este posibil ca această nouă balama să asigure că praful și murdăria sunt mai puțin susceptibile să intre în carcasa telefonului. Galaxy Fold nu are certificare IP68 și sigur nici Galaxy Fold 2 nu va avea. Cu Fold-ul revizuit, în jurul balamalei au fost amplasate capace de protecție suplimentare pentru a minimiza astfel de influențe externe.

Credem că Galaxy Fold 2 va funcționa cu sistemul de operare Android 10 în combinație cu One UI 2.0. În ceea ce privește capacitatea bateriei, modelul actual are două baterii de 2.135 mAh și 2.245 mAh, o capacitate totală de 4.380 mAh. Noul dispozitiv pliabil va avea tot două baterii, deși capacitatea totală a bateriei va fi mai mică. Se vorbește despre o baterie de 900 mAh pentru micul display frontal. Nu este clar care va fi capacitatea celei de-a doua baterii mai mari. Recent am aflat că Galaxy Fold 2 va suporta încărcarea rapidă de 45W.

Lansare alături de seria Galaxy S20 în cadrul aceluiași eveniment

Samsung Galaxy Fold a fost introdus simultan cu seria Galaxy S10. Și de data aceasta, Samsung va folosi aceeași strategie pentru Fold 2 și Galaxy S20. Va fi, fără îndoială, un eveniment spectaculos în care vor fi lansate ambele dispozitive de top.

Lansarea este stabilită pentru marți, 11 februarie, în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2020. Apoi, la MCW 2020 Barcelona vor fi prezentate publicului larg noile smartphone-uri Samsung. Conform ultimelor zvonuri, dispozitivul pliabil Samsung va fi disponibil mai devreme decât noile modele din seria Galaxy S20. Totuși, acest lucru rămâne de văzut. În sfârșit presupunem că precomenzile pentru Galaxy Fold 2 încep imediat după lansarea oficială, după care puteți cumpăra smartphone-ul din magazine două săptămâni mai târziu.

În orice caz, se așteaptă ca Samsung Galaxy Fold 2 să fie disponibil într-un număr mult mai mare de țări imediat după lansare decât a fost primul Fold. Cel puțin, presupunând că lansarea va merge bine din prima, fără sughițurile survenite cu primul model.

SURSĂLetsgoDigital