Galaxy S11 posibil cu o cameră telefoto de 48 MP lângă cea de 108 MP

865
Sursa Foto: SamMobile.com

Camera principală din spate a Galaxy S11 va avea un număr mare de megapixeli, de nouă ori mai mare decât camerele de pe telefoanele emblematice Samsung din ultimii ani. Informațiile despre acest lucru sunt multe și confirmate. Bine, bine, dar ce se întâmplă cu celelalte camere din spate?

Datorită zvonurilor și scurgerilor, este sigur că seria Galaxy S11 va fi capabilă să facă fotografii cu zoom de 5x. Acum, un nou zvon sugerează că obiectivul telefoto va avea o rezoluție de cel puțin 48 MP!

Flagship-urile Samsung din ultimii ani au folosit toate o cameră telefoto de 12 MP. Modelele Galaxy S și Galaxy Note din 2019 au, de asemenea, o cameră foto Ultra-wide de 16 MP. Având în vedere saltul uriaș al rezoluției camerei principale, ar fi logic ca Samsung să crească și numărul de megapixeli pe celelalte camere.

Posibil un preț mai mare la Galaxy S11+ cu trei senzori cu rezoluție mare

Dacă aveți o cameră principală de 108 MP, flancată de o cameră cu teleobiectiv de 12 MP și una ultra-lată de 16 MP ar arăta destul de ciudat. Așa că informația provenită de la colegii noștri de la SamMobile începe să capete sens. Dar suntem curioși cum va afecta acest lucru prețul lui Galaxy S11+ dacă Samsung va pune trei senzori cu rezoluție mai mare.

Cunoscutul Ice Universe a lansat și el această informație privind existența unei camere de 48 MP pe seria S11. Ice Universe susține că Galaxy S11, S11+ și S11e vor dispune de camere cu teleobiectiv cu rezoluție „nu mai puțin de 48 MP”. Iată ce a postat pe Twitter „Universul de ghiață”. „Samsung will lead the high-pixel telephoto lens, and the telephoto cameras of the S11e, S11, and S11 + are not less than 48 MP„. Nu este prima dată când a apărut o astfel de informație despre acest lucru.

Sharp V602SH a fost primul telefon din lume cu cameră cu zoom optic. A fost lansat în Japonia în 2004. Sharp V602SH avea dimensiunile de 99x55x25 mm și 132 grame. Avea integrată o cameră de 2 MP, 6 MB stocare, un slot pentru microSD şi un ecran de 2,4 inch QVGA (320×240).

La noile camere foto Samsung vor conta și funcțiile și software-ul

Este posibil ca Samsung să folosească aceeași cameră ultra-largă de 16 MP pe linia Galaxy S11. Aceeași cameră de 16 MP a fost folosită și pe seria Samsung Galaxy S10, pe seria Note 10 și Galaxy Fold. Totuși abia așteptăm să vedem care vor fi specificațiile tehnice pe noua cameră telefoto și pe cea cu unghi larg. Este posibil ca Samsung să modifice și deschiderea diafragmei la aceste camere, pentru fotografii mai bune.

Desigur, performanțele din lumea reală a acestor camere vor conta foarte mult de câți megapixeli sunt înghesuiți în camerele foto. Va mai conta și software-ul care se va ocupa de aceste camere și bineînțeles funcții precum Space Zoom. Este posibil să aflăm aceste lucruri doar după ce seria Samsung Galaxy S11 va deveni oficială.