Originalul Galaxy Fold primește actualizarea din februarie 2023

216
Originalul Galaxy Fold
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung lansează o nouă actualizare software pentru Galaxy Fold, primul smartphone pliabil din lume disponibil comercial la nivel global. Actualizarea este disponibilă pentru modelul 4G în mai multe țări din America Latină. Noua actualizare aduce și patch-ul de securitate din februarie 2023 pe dispozitiv. Samsung ar trebui să lanseze noua actualizare și pe alte piețe în perioada următoare. Modelul Galaxy Fold 5G, ar trebui să primească și el noul patch de securitate în scurt timp.

Cea mai recentă actualizare pentru Galaxy Fold 4G original din America Latină vine cu versiunea de firmware F900FXXS6HWA2. Lansarea este live în Brazilia, Columbia, Guatemala, Mexic și Panama în acest moment, potrivit AndroidHeadlines. Deloc surprinzător, noua actualizare nu aduce nimic notabil pentru utilizatori. Actualizarea din februarie corectează 55 de vulnerabilități Samsung și Google, inclusiv cel puțin cinci probleme critice. Șapte vulnerabilități corectate luna aceasta au fost specifice Galaxy. Samsung a eliminat unele probleme majore de securitate din aplicațiile Contacte și Telefon, Secure Folder și din altele.

Originalul Galaxy Fold nu va primi actualizarea One UI 5.1

Toate aceste remedieri de vulnerabilități ar trebui să ajungă la Galaxy Fold pe alte piețe în următoarea perioadă. Ca de obicei, puteți verifica actualizările din meniul Actualizare software din aplicația Setări. Pur și simplu atingeți Descărcați și instalați pentru a vedea dacă aveți actualizări în așteptare. Dacă este una disponibilă, vi se va solicita să o descărcați. Dacă nu aveți nicio actualizare, așteptați o zi două și verificați din nou. Rețineți că actualizările sunt lansate în loturi și este posibil să nu fie disponibile pentru toată lumea imediat.

Cel mai mare furnizor de software din lume este Microsoft. Compania americană are peste 221.000 de angajați (2022) în birourile sale din zeci de țări din întreaga lume. Microsoft a înregistrat venituri de 198,3 de miliarde USD în 2022.

Săptămâna aceasta, Samsung a lansat actualizarea One UI 5.1 pentru milioane de utilizatori Galaxy din întreaga lume. Noul software a debutat cu seria Galaxy S23 la începutul acestei luni. Apoi a ajuns la seriile Galaxy S22, Galaxy S21 și Galaxy S20. Telefoanele Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 au primit și ele noua interfață.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy Fold original nu va primi interfața Samsung One UI 5.1. De fapt, pliabilul vechi nu a primit nici măcar One UI 5.0 sau Android 13. Telefonul a sosit cu Android 9 Pie și își va încheia viața pe Android 12. Acum va primi doar actualizări de securitate. Nici acestea nu vor mai veni pentru mult timp. Samsung va oferi probabil suport oficial pentru dispozitiv până în luna septembrie a acestui an, când va avea patru ani pe piață.