Galaxy Fold tip clamshell va avea camere foto de 108 MP și zoom 5x

937
Sursa Foto: SamMobile.com

Există până acum o mulțime de dovezi care susțin că Samsung Galaxy S11 va avea o cameră foto de 108 MP. Va fi însoțită de o cameră cu zoom optic 5x și un senzor ToF. Cu această combinație de camere Samsung, posibil ca să mai aducă ceva până la lansare, va duce departamentul foto la un nivel de neimaginat. Această configurație va fi și pe Samsung Galaxy Fold.

Conform ultimelor informații, se pare că acest departament foto cu noile tehnologii va trece și pe viitorul clamshell Galaxy Fold. Samsung este așteptat să dezvăluie un smartphone pliabil cu un factor de formă clamshell la începutul anului viitor. Este luată în discuție o lansare la Mobile World Congress 2020 de la Barcelona. Se pare că Galaxy Fold clamshell va obține aceleași camere, cu zoom optice 5x și o cameră principală de  108 MP ca viitoarea serie Samsung Galaxy S11.

Samsung este într-o puternică ofensivă în domeniul foto

O informație de la Bloomberg, confirmă prezența camerele de 108 MP și una zoom tip periscop 5x pe viitorul Fold. Conform SamMobile acestea vor fi însoțite și de o cameră ultramodernă cu unghi larg și o cameră Time of Flight (ToF). Și Galaxy S11 va avea un senzor ToF precum cel de pe Galaxy Note 10+ pentru detectarea adâncimii. Blomberg citează oameni familiarizați cu planurile Samsung și scrie că Samsung Galaxy S11 va avea patru camere la spate.

Partea interesantă este că atât camera principală de înaltă rezoluție, cât și camera tip periscop cu zoom optic 5x vor fi pe următorul smartphone pliabil. Acest lucru explică probabil de ce rămâne atât de puțin spațiu pentru baterii în viitorul telefon pliabil. Samsung este de așteptat să dezvăluie Galaxy Fold, nu știm dacă acesta este numele de scenă, în paralel cu Galaxy S11 în februarie anul viitor. Conform aceleași informații, camera de zoom 5x a fost dezvoltată de Samsung Electro-Mechanics, iar producția sa a început la începutul acestui an.

Samsung Electro-Mechanics este filiala emblematică a grupului Samsung care produce componente electronice. A fost fondată în 1973. Sediul central este în Suwon, Coreea, cu fabrici suplimentare de producție în Sejong și Busan. În străinătate, Samsung Electro-Mechanics are filiale în China, Thailanda, Filipine și Vietnam.

Se pare că Samsung va fi încununat de glorie cu noua noua configurare foto pe dispozitivele sale viitoare. Am scris deja că Galaxy S11 va fi capabil să înregistreze videoclipuri 8K. În acest fel Samsung va oferi funcții de cameră pe care rivalii săi nu le au. IPhone-urile în special, care nu se așteaptă cu o variantă 5G până la sfârșitul anului viitor, vor părea echipate destul de prost și această situație ar funcționa în favoarea companiei Samsung.

Un preț de aproximativ 850 de euro pentru Galaxy Fold tip clamshell

Samsung a preluat conducerea și pe segmentul de smartphone-urile pliabile, în urma unui răspuns foarte bun din partea cumpărătorilor pentru Galaxy Fold-ul original. Acum compania sud-coreeană caută să-și întărească dominația în acest sector. Samsung are planificat să livreze până la 6 milioane de smartphone-uri pliabile în anul următor. Clamshell-ul Galaxy Fold ar putea fi primul său telefon mobil pliabil pentru piața de masă, deoarece este de așteptat să coste aproximativ 850 de euro. Al doilea Samsung Galaxy Fold probabil va fi dezvăluit în august 2020, alături de seria Galaxy Note 11. Tot anul viitor ne așteptăm la o actualizare a originalului Galaxy Fold, care poate veni oricând pe parcursul anului.