Samsung Galaxy Note 11: cum va fi „Next Big Thing” de la Samsung?

2707
Sursa Foto: PhoneArena.com

Samsung a lansat o serie Galaxy Note 10 de excepție. A pus pe aceste smartphone-uri tot ce are mai bun la ora actuală în materie de tehnologie mobilă. Știm ce poate Samsung, dar oare ce ne aduce viitorul, ce ne aduce Samsung Galaxy Note 11? Ne îndreptăm spre o nouă epocă, va fi o nouă transformare în design și caracteristici?

Odată trecută febra cu Galaxy Note 10, chiar dacă nu știm toate lucrurile despre această serie, privim în viitor spre Galaxy Note 11. Ca de obicei avem multe așteptări iar peste aproximativ un an vom primi un nou smartphone revoluționar. Vom puncta câteva lucruri, prin intermediul colegilor noștri de la site-ul american PhpneArena, despre ce așteptăm de la Samsung Galaxy Note 11.

Samsung Galaxy Note 11 posibil fără gaură pe ecran

Designul și afișajul. Orificiul din ecran pentru camera selfie este doar un lucru temporar – știm asta. Sperăm ca Samsung Galaxy Note 11 să aibă camera selfies sub ecran. Samsung și alți producători încercă să ascundă camera selfie undeva sub afișaj, pentru un design full-ecran cu o minimă ramă în jur. Se experimentează diferite modele mecanice în care camera culisează din spate sau din interiorul corpului telefonului. Samsung nu pare interesat de niciuna dintre aceste variante pentru modelele sale de top. Da, compania are un astfel de sistem pe Galaxy A80, care arată bine, dar ocupă mult spațiu prețios în telefon. Zvonurile despre Galaxy S11 spun că va veni cu un afișaj Infinity-O cu o singură cameră, la fel ca Galaxy Note 10. Atunci cum va veni Galaxy Note 11?

Este foarte posibil ca Samsung să producă o cameră selfie care va fi sub ecranul AMOLED. Când nu este folosită camera de sub ecran este acoperită de pixeli strălucitori. Când este nevoie, partea ecranului acoperită de pixeli se oprește pentru a „dezvălui” camera ascunsă. Au fost zvonuri că Samsung lucrează la așa ceva. Deci, Galaxy Note 11 ar putea fi primul flagship Samsung fără decupaj sau gaură pe ecran.

AMOLED este o tehnologie de afișare utilizată în smartwatches, dispozitive mobile, laptop-uri și televizoare. Oferă un contrast ridicat și permite realizarea de dispozitive mai subţiri cu un consum mai redus de energie. Ecranele AMOLED sunt de 1.000 de ori mai rapide decât ecranele LCD. .

În ceea ce privește designul, așteptăm un facelift la actualul Galaxy Note 10. Numai că forma netedă și dreptunghiulară a devenit specifică pentru seria Note și se pare că Samsung va păstra această formă. În schimb, se pare că Galaxy S11 va căpăta noi forme curbe și linii arcuite.

Probabil un procesor Qulacomm Snapdragon 865 pe Galaxy Note 11

Hardware. Un alt an, un alt procesor – desigur. Unitățile vândute în SUA vor fi probabil alimentate de Qualcomm Snapdragon 865. Cipul va fi construit cu tehnologia de 7 nm la fel ca în acest an, dar se va folosi tehnologia Ultraviolet Extreme (EUV). Acesta va face procesul de producție de 7 nm mult mai ușor și mai ieftin și face posibilă fabricarea de cipuri mai eficiente energetic.

Sunt informații că Samsung va folosi tehnologia 3 nm în curând și s-a speculat că cipul Exynos pentru Samsung Galaxy Note 11 ar putea fi primul procesor construit cu acest proces. Sună … optimist cel puțin! Dacă Samsung va dori ca versiunea americană și internațională a seriei Galaxy Note 11 să fie aproape identice în ceea ce privește specificațiile și performanțele, vom avea un Snapdragon și un Exynos ambele cu un cip de 7 nm.

În orice caz, dacă Samsung insistă să creeze telefoane 5G, atunci va trebui să găsească o modalitate de a integra modemuri 5G în chipset-uri. Modemul 5G este o componentă adăugată la telefon pentru a permite conectarea la rețeaua de generație următoare. Acesta este motivul pentru care modelele cu 5G sunt mai mari decât cele cu 4G.

Nu în ultimul rând, ar trebui să ne așteptăm la o multitasking și mai rapid. Conform informațiilor următoarea generație de cipuri va suporta memoria RAM LPDDR5X, iar Samsung va pune pe seria Note 11 memorie RAM de 12 GB ca punct de plecare.

Zoom optic de 10x și posibil mai mult de 64 MP

Departamentul foto. Camerele foto aflate pe Galaxy S și Galaxy Note sunt excelente. Însă Samsung folosește în esență același senzor încă de la Galaxy S7. Îmbunătățirile pentru întregul modul al camerei, cum ar fi dimensiunea diafragmei și lentilelor, precum și algoritmii software au ajutat gigantul tech ​​să țină pasul cu timpul. Dar, a început războiul pe tot mai mulți  megapixeli, iar zoom-ul hibrid este folosit ca o nouă armă. Este timpul ca Samsung să vină cu ceva nou.

Zvonurile susțin că vom vedea un upgrade radical la camerele foto pe Galaxy S11. Informațiile sunt doar în șoaptă, sunt vagi, dar merg pe linia „camere mai mari, mai mulți pixeli, posibil zoom optic de 10x”. Nu trebuie să uităm nici că Samsung a lansat doi senzori foto extrem de performanți de 64 și 108 MP. Dacă vreunul dintre aceștia ajunge pe Galaxy S11, puteți fi sigur că va fi și pe Samsung Galaxy Note 11. De câțiva ani, seria Note are exact aceleași echipamente foto ca seria Galaxy S dinaintea ei.

Când așteptăm pe Samsung Galaxy Note 11

Galaxy Note 10 este un nou pas înainte în filozofia de utilizare a telefoanelor Samsung. Este creat ca un produs care face parte dintr-un ecosistem mai mare – nu mai încearcă să „facă totul”, ci este conceput „să-și facă treaba”. De exemplu – senzorul de ritm cardiac a fost îndepărtat. Vreți funcția asta? Cumpărați un un smartwatch Samsung Galaxy. Mufa pentru căști a fost scoasă. Doriți conectivitate ușoară? Optați pentru căștile wireless Samsung Galaxy Buds.

Samsung Galaxy Note 11 va fi o miză mare iar pentru a reuși acest lucru gigantul tech va trebui să aducă pe piață ceva nemaivăzut. Fie o actualizare cu adevărat impecabilă, concentrându-se pe punctele tari de la Note 10, fie ceva ieșit din comun!

Când va veni? Cel mai probabil în august 2020 – aceasta este luna dedicată seriei Galaxy Note de câțiva ani. Cât va costa? Ei bine, sperăm că boomul prețurilor smartphone-urilor se va mai dezumfla. Deci, prețuri de peste 1.000 de euro sperăm să fie de domeniul trecutului.