Galaxy Fold pe Geekbench cu procesor Qualcomm, este varianta globală

731

Avem mai puțin de o lună până când smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold se va afla oficial pe tarabe. Acum, pliantul Galaxy Fold a făcut o vizită la platforma etalon de referință Geekbench. Este varianta globală sau „internațională” a dispozitivului pliabil și poartă numărul de model SM-F900F. Variantele care au la sfârșit litera „F” sunt de obicei variantele globale ale smartphone-urilor.

Doar o scurtă privire la rezultatele și aflăm că varianta globală a lui Galaxy Fold va fi livrată cu un procesor Qualcomm. Acest lucru a fost de așteptat, deoarece Samsung a spus anterior că smartphone-ul pliabil va avea un procesor de 7nm pe 64 de biți. Această variantă fabricată cu procesul tehnologic de 7nm exclude din ecuație ultimul procesor Samsung Exynos, conform SamMobile. Cel mai recent cip Samsung Exynos 9820 este produs cu tehnologia de fabricație de 8 nanometri.

Galaxy Fold cu procesorul Qualcomm 855, rezultate notabile pe Geekbench

Aceasta este o evoluție ce trebuie remarcată, deoarece Samsung pune întotdeauna procesoarele Exynos pe variantele globale ale smartphone-urilor sale. Procesoarele companiei americane Qualcomm folosite de gigantul high-tech pe telefoanele sale sunt limitate la câteva piețe precum China și SUA. Cu toate acestea, Samsung face o primă excepție pentru smartphone-ul pliabil Galaxy Fold.

Qualcomm a fost înființată în anul 1985 și are sediul în California, Statele Unite. În 2016, un grup de femei a intentat un proces pentru discriminare de gen împotriva Qualcomm, susținând că firma ar discrimina femeile din domeniile științei, tehnologiei și ingineriei. Procesul s-a încheiat în august 2017, firma a plătit 19,5 milioane de dolari despăgubiri.

Galaxy Fold a obținut un scor de 3.418 puncte cu un singur nucleu (single-core) și în multi-core 9.703 puncte, pe Geekbench. Un rezultat notabil dar nu unul excepțional. Am menționat de mai multe ori că rezultatele benchmark-ului nu indică performanța reală a unui telefon. Acest lucru este valabil și pentru acest dispozitiv. De asemenea, nu este clar dacă acest dispozitiv este un prototip de dezvoltare sau o versiune de consum și dacă rulează sau nu un firmware stabil. Există 12 GB de memorie RAM la bord, așa cum era de așteptat. Samsung a confirmat această capacitate de memorie RAM în timpul prezentării lui Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold va fi lansat și într-o variantă 5G

Cip-ul Qualcomm de la bord, care este unul cu tehnologia de 7nm, este cel mai recent Snapdragon 855 al companiei. Are un modem încorporat X24 LTE și, așa cum am mai scris, Galaxy Fold va fi disponibil atât în ​​variantele LTE, cât și în 5G .

Ne putem aștepta să vedem mai multe apariții a lui Galaxy Fold și pe alte platforme de referință, în perioada următoare. Samsung Galaxy Fold va fi lansat pe 26 aprilie. Telefonul va intra în vânzare inițial în Coreea de Sud și Statele Unite. Samsung a declarat că va oferi Galaxy Fold pe piețele majore din întreaga lume.