Samsung Galaxy Fold, primul lot epuizat imediat în Coreea de Sud

797
Sursa Foto: SK Telecom via KoreaHerald.com

Samsung Electronics a început să vândă din 6 septembrie primul lot de Galaxy Fold în Coreea de Sud. Toate telefoanele Samsung Galaxy Fold din primul lot scos la vânzare au fost vândute imediat. Deși nu au dezvăluit numărul de telefoane pe care le-a vândut în prima zi, surse din Coreea de Sud citate de The Korea Herald, estimează că ar putea fi în jur de 1.000 de bucăți, toate prin intermediul principalilor trei operatori de telefonie mobilă din țară.

Numărul de telefoane pliabile Galaxy Fold vândute în prim azi în Coreea este mult mai mare. Această cifră nu include numărul de smartphone-uri pliabile achiziționate de cumpărători de la magazinele online și offline ale gigantului tech.

Majoritatea celor care au cumpărat Galaxy Fold au între 20 și 30 de ani

Mulți din cei ce au pre-comandat Samsung Galaxy Fold joi prin SK Telecom și KT au început să primească telefonul deja vineri. Serviciile de livrare din Coreea au făcut eforturi pentru ca telefonul, pre-comandat prin operatorii mobil SK Telecom și KT Corporation, să ajungă în posesia clienților. Potrivit SK Telecom, numărul de telefoane pliabile rezervate precomenzilor a fost epuizat joi în doar 15 minute.

Majoritatea clienților care au cumpărat un Samsung Galaxy aveau vârsta de 20 și 30 de ani. Și în funcție de sex, 90% dintre cumpărătorii din prima zi au fost bărbați. Suma subvenționată legal pentru Samsung Galaxy Fold a fost de maximum 190.000 won (aproximativ 140 de euro), pentru cei care aleg să se aboneze la cel mai scump abonament 5GX Platinum al companiei SK Telecom.

KT Corporation fostă Korea Telecom, este cea mai mare companie de telefonie din Coreea de Sud. Firma deținută anterior de stat, domină piața internă de telefonie fixă ​​și de bandă largă și servește aproximativ 90% din abonații liniei fixe din țară și 45% dintre utilizatorii de internet de mare viteză.

Pentru abonații 5GX Standard și 5GX Prime, reducerea s-a ridicat la 130.000 won ( aproximativ 100 euro) și respectiv 150.000 won. Prețul de vânzare cu amănuntul pentru Galaxy Fold în Coreea de Sud este de 2.398.000 won (Krw), echivalentul a 1.780 de euro.

A doua rundă de precomenzi în Coreea începe pe 18 septembrie

Cea de-a doua rundă de precomenzi va începe oficial din 18 septembrie, cu livrarea începând cu 26 septembrie. Samsung a planificat inițial să producă 1 milion Galaxy Fold, atunci când a intenționat să lanseze noul pliabil la vânzare în aprilie.

După remedierea defectelor de afișare detectate de recenzori, lansarea lui Galaxy Fold a fost întârziată până în septembrie. Se estimează că volumul inițial al telefonului pliabil Galaxy Fold disponibil pentru piața coreeană va fi cuprins între 20.000 și 30.000 de unități.