Samsung Galaxy Fold, va fi relansat pe 6 septembrie 2019

698
Sursa Foto: via PhonAndroid.com

Samsung va relansa telefonul pliabil Galaxy Fold în 6 septembrie 2019. Este la mai mult de șase luni de la prima prezentare oficială și după ce a amânat de mai multe ori data lansării. Producția este limitată la mai puțin de un milion de exemplare. Samsung Galaxy Fold va fi lansat în Coreea de Sud.

După ce a amânat lansarea de mai multe ori, Samsung a anunțat lansarea Galaxy Fold în septembrie 2019 în urmă cu câteva săptămâni, dar fără o dată specifică. Publicația sud-coreeană The Investor, citată de site-ul francez PhonAndroid apus capăt suspansului privind primul smartphone pliabil Samsung. Va fi lansat în Coreea de Sud în 6 septembrie. Data de 6 septembrie coincide cu debutul ediției 2019 a IFA Berlin. Anterior au fost informații că Samsung va prezenta publicului pe Galaxy Fold la Berlin. Este posibil ca Galaxy Fold să fie prezent și la IFA Berlin 2019.

Galaxy Fold va ajunge pe piață la peste șase luni de la anunțarea sa

Samsung a reușit să rezolve problemele ecranului la Galaxy Fold și este gata pentru comercializare. Ca  reamintire, dispozitivul revoluționar a fost lansat inițial în aprilie 2019 după prezentarea sa la sfârșitul lunii februarie, chiar înainte de MWC 2019 Barcelona.

Dar mai mulți testeri au făcut mai multe observații cu privire la unele probleme apărute la ecran. Este vorba despre folia de protecție ce nu trebuia dezlipită. Înlăturarea acestei folii protectoare a afectat ecranul, fapt ce a dus la aceste amânări privind lansarea la vânzare a lui Galaxy Fold.

IFA Berlin este o expoziție de electronice care a debutat în 1924. În 1928, expoziția a fost dedicată memoriei faimosului fizician german Heinrich Hertz. Discursul de deschiderea la IFA Berlin 1930 a fost ținut de Albert Einstein. IFA Berlin este cel mai mare show-tech din Europa.

Pentru a îmbunătăți protecția ecranului, Samsung a adăugat întăriri suplimentare pentru a proteja dispozitivul de particule și șocuri externe. Acum are o protecție integrată mai bună a foliei ecranului și utilizatorii sunt atenționați că folia nu trebuie îndepărtată.

Galaxy Fold ar trebui să fie disponibil mai întâi în Coreea de Sud, apoi cu siguranță în Statele Unite și China după aceea. Ar trebui să fie vândut și în Europa, deoarece au fost precomenzi și de aici, la prețul de aproximativ 2.000 de euro. Dong-Jin Koh președintele Samsung Mobile, a declarat că telefonul mobil va fi produs în mai puțin de un milion de exemplare. În câțiva ani, smartphone-urile pliabile ar trebui să vândă la scară largă. Sunt considerate următoarea inovație majoră din domeniul telefoniei mobile.

Se pare că piața telefoanelor pliabile are un viitor frumos. Conform companiei de cercetare de piață IHS Markit, această piață momentan inexistentă, ar putea ajunge la peste 50 de milioane de bucăți vândute până în 2024.