Samsung Galaxy Fold: primele rezultate pe site-urile de referință

701
Sursa Foto: via PhonAndroid.com

Samsung Galaxy Fold, celebrul telefon pliabil de la Samsung, a fost lansat în Coreea de Sud. Peste câteva zile telefonul va fi lansat și în Europa, iar Franța va fi una dintre aceste țări. Telefonul pliabil, comercializat la un preț aproximativ de 2.000 de euro, este un produs inovator și premium. Ne vom aminti mai ales că este primul telefon pliabil care a fost comercializat, chiar dacă Huawei urmează să lanseze în curând pe Mate X.

Trebuie să  remarcăm faptul că dispozitivul este echipat cu un procesor Snapdragon 855 Qualcomm are 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare. O adevărată mașină de război, pe scurt. Site-ul francez PhonAndroid a reușit să intre în posesia unui Galaxy Fold și la trimis site-urilor de referință PCMark, 3DMark și AnTuTu. Astfel putem să ne facem o idee despre performanța dispozitivului în jocuri și în sarcinile zilnice.

Samsung Galaxy Fold: primele teste concludente

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold a fost testat pe PCMark, 3DMark și AnTuTu. Iată primele rezultate obținute. Galaxy Fold obține un scor de 5.688 puncte pe 3DMark în Sling Shot Extreme. Rezultatul la PCMark este 8.972 puncte, în timp ce pe site-ul AnTuTu este 360.753. Pe site-ul de referință Geekbench, Galaxy Fold a obținut un scor de 730 puncte în single-core și 2.645 în multi-core.

Valorile de pe Geekbench pot părea scăzute în comparație cu cele de acum. Ele se pot explica prin faptul că după apariția pe Geekbench, Galaxy Fold a fost revizuit complet. De aceea aceste rezultate nu pot fi comparate cu cele ale modelului recent apărut pe PCMark, 3DMark și AnTuTu.

AnTuTu este un site chinez de benchmarking folosit în mod obișnuit pentru a compara performanțele telefoanelor și tabletele. AnTuTu testează toate aspectele unui dispozitiv, inclusiv UX, GPU, memorie RAM, CPU etc. Toate marile companii producătoare de telefoane își testează dispozitivele pe AnTuTu.

Ca o comparație, Samsung Galaxy S10 cu Exynos 9820 obține un rezultat de 4.426 puncte pe 3DMark, 7.752 pe PCMark și 331.419 pe AnTuTu. În mod clar, Samsung Galaxy Fold este superior în termeni de putere față de fratele său Galaxy S10.

Așa cum era de așteptat, Samsung Galaxy Fold are performanțe excelente. Totuși nu credem că aceste rezultate excelente sunt căutate de cumpărători, chiar dacă telefonul pliabil este o adevărată bestie ca performanță. Nu, se va căuta ineditul unui astfel de telefon pliabil, autonomia bateriei, un ecran tip tabletă la interior și alte funcții incluse de Samsung pe smartphone.

După ce va fi lansat în mai multe țări Galaxy Fold va fi întors pe toate fețele și testat riguros în viața reală. Abia atunci vom vedea ce poate face cu adevărat și vom vedea adevărata măiestrie a companie Samsung în materie de telefon pliabil.