Smartphone-ul pliabil Galaxy Fold, schimbător de jocuri în 2019

1099
Din câte se pare o nouă competiție la nivel mondial va începe anul acesta. În prim plan sunt telefoanele pliabile, unde alături de Samsung cu Galaxy Fold, au intrat în luptă și americanii de la Apple și chinezii de la Huawei. Anul 2019 va aduce o schimbare revoluționară a factorului de formă al smartphone-urilor. Ca de obicei în fruntea noutăților, în domeniul telefoanelor mobile, se află gigantul tech sud-coreean. Samsung Electronics lansează anul acesta primul telefon cu afișaj pliabil, conform The Korea Herald. Acesta ar putea fi schimbător de jocuri pentru piața mondială a smartphone-urilor. Numai că Samsung nu va fi singur pe această piață. Alți mari producători au depus brevete pentru telefoane pliabile. Apple, ZTE, LG Electronics și Huawei sunt și ele în blocstarturi pe această piață. Potrivit anunțurilor de până acum de la Samsung, așa-numitul Galaxy F este susceptibil să prezinte un ecran OLED denumit „Infinity Flex Display”. Acesta are o diagonală de 7,3 țoli în momentul când este deschis. Când este pliat, îndoit în jumătate, dimensiunea telefonului inteligent este redusă la 4,6 inch. Ecranul desfășurat va fi împărțit în trei zone active care pot executa simultan trei aplicații diferite pentru a facilita multitasking-ul. Samsung a anunțat, de asemenea, un UI, un nou design de interfață care va fi utilizat cu afișajul pliabil.
Samsung nu este singura companie care dezvoltă un telefon pliabil
Samsung intenționează să lanseze cel puțin 1 milion de telefoane pliabile în prima jumătate a acestui an. Compania sud-coreeană ia în considerare o producție și mai mare, dacă reacția pieței este favorabilă. „Samsung vizează consumatorii în vârsta de 40 de ani cu putere de cumpărare. Primul telefon pliabil va veni cu un preț destul de ridicat, aproximativ 1.600 de euro„. A declarat o sursă din domeniul telefoniei mobile.

Royole este o companie chineză din America care produce electronice, inclusiv afișaje flexibile, senzori flexibili și dispozitive inteligente. Compania are sediul în Fremont, California, cu birouri suplimentare în Hong Kong și Shenzhen, China. A fost fondată în 2012 de absolvenți de inginerie de la Standford.

Mai devreme de anunțul Samsung din noiembrie de la SDC, Compania Royole din China a prezentat în mod neașteptat un smartphone pliabil de 7,8 inch, numit „FlexPai”. Acesta a fost lansat pe piață la un preț de pornire de 1.320 $. Compania Royole a afirmat că va prezenta telefonul pliabil la deschiderea ediției din 2019 a Consumer Electronics Show. Conform informațiilor Apple pare să fi testat diferite moduri de a face un iPhone pliabil. Compania americană a depus și un brevet în martie la USPTO, care a fost publicat la sfârșitul lui decembrie. Imaginea patentului a arătat că Apple pare să ia în considerare și utilizarea unui panou OLED. Producătorul din SUA se pare că vrea ca telefonul său pliabil să se îndoaie atât în ​​interior, cât și în exterior. Ca o comparație smartphone-ul pliabil Galaxy Fold se poate plia doar în interior. Cel mai mare producător de smartphone-uri din China, Huawei, a anunțat lansarea unui telefon pliabil cu o diagonală de 8 inch la Mobile World Congress din Spania la sfârșitul lunii februarie.
Un telefon pliabil brevetat și de ZTE
ZTE, un alt furnizor chinez de smartphone-uri, a depus un brevet pentru un telefon pliabil. Acesta este foarte similar cu telefonul companiei Samsung. O altă cerere de brevet depusă de ZTE a arătat că firma chineză dezvoltă și un smartphone pliabil pe ambele fețe, cu un ecran ce înconjoară practic dispozitivul. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest domeniu. Cert este că viitorul va fi, cel puțin o perioadă, dominat de telefoanele pliabile.