Samsung Galaxy Fold, un smartphone solid și impresionant

840

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold este oficial pe piață. Samsung a profitat cea mai mare expoziție de electronice de consum – IFA Berlin 2019, pentru a-și relansa smartphone-ul pliabil. După o primă lansare furtunoasă, Samsung a fost nevoit să-și revizuiască telefonul pliabil după testele la care a fost supus de reprezentanții mai multor publicații de specialitate.

Jurnaliștii cărora le-au fost trimise pentru testare mai multe unități au făcut și unele greșeli. Au dezlipit un strat al ecranului crezând că este o folie de protecție. În urma acestui fapt Samsung și-a revizuit serios telefonul pliabil și a expus acum Galaxy Fold la IFA Berlin 2019. Acolo cei ce doresc pot experimenta telefonul Samsung Galaxy Fold. Unul dintre colegii noștri de la PhonAndroid a avut Galaxy Fold în mână la Berlin și ne-a transmis primele impresii.

Lansat deja la vânzare în Coreea, Samsung Galaxy Fold a fost epuizat imediat

Încă din primul moment cu Galaxy Fold în mână, temerile în ceea ce privește conceptul de smartphone pliabil dispar. Smartphone-ul respiră soliditate din toate părțile. Samsung a întărit capetele pliului ecranului, pentru eventualitatea în care praful sau apa s-ar putea infiltra. Dacă rezistența lui Galaxy Fold în timpul unei deschideri mâinile umede pare a fi riscantă când este închis dă dovadă de soliditate și siguranță.

Prinderea în mâini în modul smartphone este excelentă chiar dacă dispozitivul este mai gros și mai greu decât un smartphone normal. Marginile sale frumos rotunjite și lățimea mai mică îl fac mult mai ușor de ținut în mână. Când este deschis în modul tabletă, distribuția greutății dă senzația de a folosi un dispozitiv mai ușor decât pare. Nu-și pierde aspectul robust și poate fi manipulat cu ușurință. Designul și proiectarea Samsung asigură și demonstrează cunoștințele tehnologice la care a ajuns gigantul tech.

PhonAndroid este un site de știri din Franța fondat în 2010. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre ultimele tehnologii mobile, recenzii la telefoane mobile, la aplicații, sfaturi și multe altele. Un site serios făcut de profesioniști din domeniu.

În ciuda noilor constrângeri din diferite motive, să nu uităm că este primul telefon pliabil Samsung, Galaxy Fold rămâne un smartphone impresionant. Dacă însăși conceptul de smartphone pliabil provoacă un efect wow, Galaxy Fold strălucește la nivelul tuturor finisajelor sale. Curbele frumoase, materialele folosite, totul este perfect gândit. Vom învinui puțin gigantul tech doar de integrarea unei crestături destul de mare în colțul din dreapta al ecranului interior.

Galaxy Fold deschide era unor telefoane pe care le vom ține în mână în viitorul apropiat

Ecranul exterior mai mic, pare prea mic pentru o utilizare reală, tip smartphone. Dar acesta va servi doar pentru a vizualiza notificările sau pentru a lansa rapid o aplicație. De îndată ce deschideți smartphone-ul, aplicația este afișată instantaneu pe ecranul gigant. Această adaptare instantanee în modul tabletă este extraordinară, are un efect uluitor! Nu vom reveni asupra avantajelor evidente ale unui ecran mare pentru utilizările de zi cu zi: navigare web, rețele sociale, jocuri etc. Cei ce au deja un Samsung Galaxy Note 9 sau seria Galaxy Note 10 știu acest lucru.

Ca bonus, Samsung și-a ajustat interfața software pentru a se adapta ca pentru utilizarea unei tablete mici. De exemplu, tastele aplicației foto sunt poziționate în partea dreaptă a ecranului, la distanță de un centimetru. Pentru serviciile de mesagerie, tastele sunt foarte aproape de marginile din dreapta și stânga a ecranului, pentru a facilita tastarea cu degetul mare. O frumusețe și o plăcere de a manipula Samsung Galaxy Fold.

În ciuda aspectului său ireal parcă și a caracteristicilor sale incontestabile, Galaxy Fold rămâne un produs rezervat unui public privilegiat și / sau pasionat. Cu toate acestea, oferă o imagine de ansamblu a smartphone-urilor pe care probabil le vom ține în mână într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.