Samsung a lansat cele mai recente patch-uri de securitate Android pentru unele dintre dispozitivele sale, cu mult înainte de publicarea oficială de către Google în Buletinul de securitate Android. Această ultimă actualizare reflectă noua abordarea Samsung privind actualizările lunare, pentru a ajunge în timp util la dispozitivele sale. Samsung Galaxy Z Fold2, Samsung Xcover Pro și seria Galaxy Note 20 primesc această actualizare.

Samsung nu a avut anterior o istorie prea galactică în ceea ce privește furnizarea de actualizări regulate de Securitate. Și vorbim aici despre toate dispozitivele sale. Cu toate acestea, compania a lucrat din greu pentru a schimba acest lucru în ultimele luni. Vedem acum o îmbunătățire vizibilă a programului său de actualizare în privința patch-urilor de securitate lunare. Modelele de smartphone-uri afectate include seria Galaxy S20, Galaxy S20 FE și seria Galaxy S9, conform GizmoChina. Compania a lansat, de asemenea, actualizări similare pentru Galaxy Z Fold2, Galaxy Note 10 și Galaxy Xcover Pro.

Actualizarea de securitate disponibilă în Europa, Asia și Africa

Actualizarea pentru majoritatea modelelor de mai sus este disponibilă în mai multe părți ale lumii. Țările din Europa, Asia și Africa au început deja să primească acest patch de securitate din decembrie 2020. Trebuie să ajungă și în România pe aceste modele. Inițial actualizarea va fi disponibilă pe modelele care nu sunt blocate în rețelele operatorilor mobile.

Actualizarea pentru seria Galaxy Note 10 (versiunea N97xFXXS6DTK8) este deja lansată în Europa prin OTA. A debutat și în celelalte regiuni în anumite țări. Samsung Galaxy XCover Pro poate fi actualizat și el în Europa – actualizarea include patch-ul de securitate pentru decembrie 2020. Ca de obicei, lansarea OTA va dura cel puțin câteva zile pentru a ajunge la o disponibilitate mai largă, cu adevărat globală.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]În anii 1950, software-ul și hardware-ul erau încă conectate și percepute ca o unitate. Software-ul a făcut parte din hardware și a fost numit cod de program. În 1958, statisticianul american John W. Tukey a inventat pentru prima dată termenul de software.[/vc_message]

Utilizatorii de Galaxy Z Fold2, Galaxy Note 10 și Galaxy Xcover Pro ar trebui să poată descărca actualizarea pe dispozitivele lor accesând Actualizare software din Setări pe dispozitivele lor. În prealabil ar trebui să primiți o notificare pentru acest patch. Dacă actualizarea nu este încă disponibilă va fi în perioada imediat următoare.