Galaxy întâlnește Genesis GV60: cheia digitală alimentată cu UWB

249
Galaxy intalneste GV60 Genesis
Sursă foto. Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și Hyundai Motor Group au anunțat că vehiculul electric Genesis GV60 va fi primul care va accepta chei digitale ultra-wideband (UWB) disponibilă pe dispozitivele Galaxy. Șapte dintre cele mai recente smartphone-uri Samsung Galaxy vor accepta o cheie digitală alimentată de tehnologia UWB. Acum puteți debloca mașina cu smartphone-ul pur și simplu mergând până la ea și o încuiați din nou atingând senzorul ușii.

UWB este o tehnologie wireless care permite smartphone-ului să se conecteze și să comunice direct cu mașina. Odată ce o cheie digitală este înregistrată, Hyundai Genesis GV60 poate identifica dispozitivele Galaxy autorizate și poate debloca ușile pe măsură ce vă apropiați de autoturism.

Cheia digitală Samsung este disponibilă prin Samsung Pass, un sistem de stocare a semnăturilor digitale, a ID-urilor și a parolelor. Mai târziu în acest an Samsung va extinde acest serviciu la Samsung Wallet, potrivit Samsung Newsroom. Și această aplicație va permite utilizatorilor să stocheze și să gestioneze în siguranță ID-urile digitale, cartele de îmbarcare, vouchere și carduri de credit pe telefonul lor. Vă ajută să păstrați tot ce aveți nevoie pentru a trece ziua într-un singur loc, sigur, practic și convenabil.

Cu telefoanele Galaxy și UWB puteți porni mașina Genesis GV60

Dispozitive Samsung Galaxy care acceptă cheia digitală alimentată de tehnologia UWB: Galaxy S22+; Galaxy S22 Ultra; Samsung Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21+; Galaxy S21 Ultra; Samsung Galaxy Z Fold 2; și Galaxy Note 20 Ultra.

Pentru a utiliza o cheie digitală pe smartphone iată ce trebuie să faceți:

  • Instalați și deschideți aplicația Genesis Connected Service în mașină.
  • Selectați meniul „Vehicul” din sistemul de infotainment.
  • Selectați meniul „Cheie digitală” de pe ecran și „Înregistrare” în aplicația Genesis Connected.
  • Asta e! Samsung Pass ar trebui să înceapă înregistrarea automată a cheii în ambele aplicații.

Acum, puteți lăsa cheile mașinii acasă!

În funcție de setările mașinii dvs., există două moduri de a vă debloca mașina folosind UWB. Puteți deschide ușa mașinii apăsând mânerul ușii în timp ce telefonul este în geantă sau în buzunar sau îl puteți debloca automat, pur și simplu, apropiindu-vă de mașină cu smartphone-ul. Ambele moduri pot fi folosite interschimbabil, astfel încât să puteți alege întotdeauna opțiunea care vă ușurează viața.

De asemenea, utilizatorii se pot bucura de câteva funcții utile de la distanță pe telefonul lor, cum ar fi claxonarea sau pornirea mașinii, înainte de a intra în vehicul, apăsând butonul de motor din Samsung Pass.

Vă puteți partaja cheia digitală cu familia și prietenii

Dar când cineva trebuie să îți împrumute mașina? Puteți alege să partajați cheia digitală cu trei dintre contactele dvs. selectându-le dintr-o listă și făcând clic pe „Trimiteți cheia digitală”. Acest lucru va trimite un mesaj text care îi va ghida prin configurarea unei chei digitale pe smartphone-ul lor Galaxy. Odată ce partajați cheia, destinatarul poate începe să o folosească imediat, adăugând-o la Samsung Pass. Puteți chiar să controlați cât timp are acces la cheie și să revocați accesul atunci când este necesar.

Utilizatorii se pot bucura de liniște știind că cheia lor digitală este securizată, datorită cip-setului de securitate de nivel înalt care protejează Samsung Pass. Procesul de autentificare al aplicației vă asigură că aveți întotdeauna control asupra cine vă poate împrumuta cheia mașinii și când.

Samsung crede că toți utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy merită confortul unui stil de viață mai digital. De aceea, compania lucrează pentru a ne extinde serviciile cheie digitale prin colaborări inovatoare cu diferite companii auto globale. Scopul Samsung este să crească numărul de dispozitive care acceptă chei digitale alimentate de tehnologia UWB.