Difuzorul inteligent Galaxy Home va fi lansat în Q3 2019

705

CEO-ul diviziei Consumer Electronics de la Samsung, Kim Hyun-suk, a declarat ieri că difuzorul inteligent Galaxy Home va fi lansat în al treilea trimestru al acestui an. „Difuzorul inteligent Samsung Galaxy Home va fi centrul aparatelor electrocasnice Samsung. Este planificat să fie lansat la jumătatea celei de-a doua jumătăți a anului„. a declarat Kim pentru The Korea Herald.

Directorul general Kim Hyun-suk a răspuns, de fapt, la întrebare după o conferință de presă. Acestă conferință a fost organizată pentru a dezvălui noua viziune Samsung Electronics asupra produselor electronice de larg consum Project Prism, nu a avut legătură cu Galaxy Home. Cu această ocazie a fost lansată și o nouă linie de frigidere numită Bespoke. Acestea vor putea fi special personalizate pentru fiecare furnizor sau client.

Samsung Galaxy Home va fi pe piață la un an după prezentare

Acest interval – mijlocul celei de-a doua jumătăți a anului – a fost interpretat pe scară largă ca fiind trimestrul trei din 2019. Acest lucru înseamnă că se va ajunge la un interval de timp de un an de zile de la anunțarea acestuia și lansarea efectivă la vânzare. Difuzorul Samsung a fost prezentat în august 2018 la evenimentul de lansare a lui Galaxy Note 9. Galaxy Home a mai fost expus și la Consumer Electronics Show, în ianuarie la Las Vegas. Dar lansarea oficială a fost întârziată.

Galaxy Home este difuzor bazat pe inteligența artificială a companiei Samsung. Difuzorul este menit a fi centrul de funcții inteligente ale casei, potrivit viziunii companiei despre Smart Things. Acesta, când va fi pe piață, va avea ca rivali pe Alexa Amazon, Google Home și Apple Home Pod.

Alexa este asistentul inteligent dezvoltat de compania Amazon. A fost lansat în noiembrie 2014. În ianuarie 2019, Amazon a anunțat că a vândut peste 100 de milioane de dispozitive cu suport Alexa. În prezent, Alexa este disponibil în engleză, germană, japoneză, franceză, italiană și spaniolă.

Când a fost întrebat la conferința de presă despre planurile de lansare a unui difuzor mai mic și mai portabil, un Galaxy Home Mini a cărui existență nu a fost încă confirmată, directorul Kim Hyun-suk a refuzat să comenteze. Imagini cu un difuzor inteligent mai mic, despre care se presupune că este o versiune miniaturală a lui Galaxy Home au fost difuzate online luna trecută. Tot atunci a apărut și informația că Samsung Galaxy Home Mini a fost certificat de Agenția Națională de Radio din Coreea de Sud, Bluetooth SIG, FCC și Wi-Fi.

Samsung dezvoltă un software pentru Smart Home pentru economisirea de energie

Samsung vrea să conecteze în viitorul apropiat, până în 2020, toate produsele ce le va lansa pe piață. Vrea ca Samsung Galaxy Home să fie centru de comandă. Compania este în curs de echipare a fiecărui produs electrocasnic, inclusiv cele mai recente frigidere Bespoke, cu platforma Bixby AI. „Difuzorul AI va ajuta la finalizarea inițiativei Samsung IoT„, a mai spus Kim. „În prezent, aplicația Samsung Smart Things permite conectarea tuturor dispozitivelor dintr-o locuință prin Bixby„.

Ceea ce încercăm să mai facem este să integrăm toate dispozitivele conectate cu Galaxy Home și să oferim soluții software care ajută la îmbunătățirea experiențelor consumatorilor. Vrem, de exemplu, să dezvoltăm o soluție de economisire a energiei prin controlul simultan al tuturor dispozitivelor conectate„, a încheiat Kim.