Galaxy M01 Core lansat, este cel mai ieftin smartphone Samsung din 2020

770
Sursa Foto: via gizmochina.com

În aceste momente toată lumea este concentrată pe viitorul eveniment Samsung Galaxy Unpacked din 5 august. Între timp Samsung aduce pe piață și alte smartphone-uri, de data aceasta unul entry-level. Galaxy M01 Core redefinește noțiunea de entry-level la Samsung fiind un smartphone extrem de ieftin.

Samsung a lansat telefonul Galaxy M01 Core în India, fiind de drept cel mai ieftin smartphone 2020 din această țară. Spre deosebire de telefoanele obișnuite ale companiei, acest telefon rulează sistemul de operare Android 10 Go cu interfața One UI. Acesta are un preț de 5.499 rupii (~300 de lei) pentru varianta de 1GB RAM + 16GB de stocare și 6.499 rupii (~360 lei) pentru variante de stocare cu 2GB de RAM + 32GB stocare.

Galaxy M01 Core cu procesor MediaTek și baterie de 3.000 mAh

După cum sugerează sistemul de operare și prețul, Galaxy M01 Core este un smartphone Samsung foarte ieftin. Smartphone-ul are procesorul quad-core MediaTek MT6739 cu o viteză maximă de 1,5 GHz. Acest cip-set dispune de 4 nuclee ARM Cortex-A53 pentru CPU și PowerVR GE8100 pentru procesorul grafic (GPU).

Procesorul MediaTek este asociat cu 1GB / 2GB memorie RAM și 16GB / 32GB de stocare. Are suport pentru card micro-SD pentru extinderea stocării. Pe partea din față, telefonul prezintă un ecran LCD TFT de 5,3 inch cu rezoluție HD+. Ecranul are un raport de aspect 18: 9 și o cameră selfie de 5MP în partea de sus.

VoLTE sau Voice over Long-Term Evolution. Este un standard wireless de mare viteză pentru telefoanele mobile și terminalele de date, inclusiv dispozitivele de internet (IoT) și dispozitivele purtabile. Primele servicii VoLTE din lume au fost lansate în Dallas, SUA, în 2012.

Partea din spate a receptorului este prevăzută cu o cameră foto principală de 8MP, însoțită de un bliț LED. Telefonul este confecționat integral din plastic cu modele pe panoul din spate pentru o mai bună prindere. Alte caracteristici ale telefonului includ 4G, VoLTE, WiFi de 2,4 GHz, Bluetooth 4.2 și mufă pentru căști de 3,5 mm. Mai sunt pe acest smartphone Samsung un port Micro-USB și o baterie de 3.000 mAh. În sfârșit, dispozitivul are trei opțiuni de culoare, respectiv roșu, negru și albastru.

Noul smartphone, alături de Samsung Galaxy M01 și Galaxy M01s existente, arată ca o versiune rebranded a lui Galaxy A01 Core lansat recent în Indonezia. Galaxy M01 Core va fi disponibil inițial în India și apoi va fi lansat și pe celelalte piețe. În India poate fi achiziționat începând cu 29 iulie de la Samsung Opera House, magazinul online Samsung, comercianții offline și portalurile online de top.