Galaxy M42 5G aproape de debut, are procesorul Snapdragon 750G

515
Samsung Galaxy M42 5G aproape de debut are procesorul Snapdragon 750
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Sunt informații că smartphone-ul Samsung Galaxy M42 5G va fi lansat luna aceasta în India. Anterior, viitorul smartphone Samsung a fost reperat pe site-ul Bureau of Indian Standards (BIS). Potrivit tipsterilor GadgetsData și Abhishek Yadav, compania va lansa Samsung Galaxy M42 în luna aprilie. Conform specificațiilor scurse, dispozitivul va veni cu suport de rețea 5G. Aceasta va face din Galaxy M42 primul smartphone 5G din seria M din India.

Înainte de lansarea lui Samsung Galaxy M42 5G mai multe specificații despre acesta au apărut online. Telefonul va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 750G, procesor aflat, printre altele și pe modelul Galaxy A52 5G sau Samsung Galaxy A42 5G.

Samsung Galaxy M42 5G cu Android 11 și One UI 3.0

Smartphone-ul Samsung Galaxy M42 5G a fost văzut anterior pe site-ul de referință Geekbench cu numărul de model SM-M426B. Listarea pe Geekbench a mai dezvăluit că telefonul va veni cu procesorul Snapdragon 750G. Acesta este cuplat cu procesorul grafic GPU Adreno 619, cu 4GB de memorie RAM și 128GB stocare, conform MySmartPrice. Dispozitivul va rula sistemul de operare Android 11 însoțit de interfața Samsung One UI 3.0 din cutie.

Telefonul este certificat deja de Wi-Fi Alliance, DEKRA și Bluetooth SIG. Galaxy M42 5G a primit și certificarea NFC, fiind primul telefon din seria Galaxy M 5G reperat pe site-ul de certificare NFC. Conform unei alte certificări anterioare de la 3C din China, telefonul va ambala o baterie de 6.000 mAh. De asemenea, ne putem aștepta ca telefonul să dispună de o cameră principală de 64MP.

NFC – Near Field Communication sau Comunicare în câmp apropiat, este o tehnologie bazată pe identificarea prin frecvență radio RFID. Aceasta permite smartphone-urilor și altor dispozitive să comunice între ele prin atingere sau apropiere, la o distanță mai mică de 10 cm.

Conform unor informații anterioare, dispozitivul va fi destul de similar ca specificații cu Samsung Galaxy A42 5G deja disponibil. Alte detalii ale dispozitivului, cum ar fi dimensiunea afișajului, suport pentru rata de reîmprospătare etc., nu sunt cunoscute momentan.

Chiar dacă știm că lansarea va avea loc luna aceasta, data exactă nu este cunoscută în acest moment. Acum și pagina de asistență a lui M42 5G este live pe site-ul oficial Samsung India, sugerând o lansare iminentă.