Galaxy M51 mai bun ca Galaxy S21 Ultra și orice alt telefon în testul bateriei

1523
Galaxy M51 mai bun ca Galaxy S21 Ultra si orice alt telefon in testul bateriei
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Galaxy M51 are o baterie 7.000mAh care trece ușor de două zile cu o singură încărcare. Foarte mulți utilizatori scriu despre bateria lui M51 că telefonul pur și simplu nu poate fi descărcat într-o zi, indiferent de ceea ce faceți. Acum, un nou test al bateriei a dovedit că Galaxy M51 zdrobește Galaxy S21 Ultra și orice alt smartphone lansat recent.

DxOMark, de obicei cunoscut pentru testele sale de camere, a început acum să testeze durata de viață a bateriei smartphone-urilor. Așa cum era de așteptat, Galaxy M51 a bătut tot în materie de baterii cu un scor de 88 de puncte. Galaxy S21 Ultra cu Snapdragon 888 a obținut 70 de puncte, iar cu Exynos 2100 a obținut 57 de puncte.

Samsung Galaxy M51 imbatabil în testul bateriei

Apple iPhone 12 Pro Max este pe locul al patrulea pe listă cu 78 de puncte, peste Galaxy S21 Ultra. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între cele două staruri Apple și Samsung! Cu toate acestea, iPhone-ul de ultimă generație folosește în continuare un afișaj de 60Hz, în timp ce toate celelalte smartphone-uri Android emblematice utilizează afișaje cu o rată de reîmprospătare de 120Hz sau chiar mai mare. Galaxy M51 are opțiunea de a alege între rata de actualizare de 60 sau 90Hz.

Testul bateriei efectuat de DxOMark folosește mai multe metodologii științifice. Printre altele, o cușcă Faraday și un robot tactil pentru a fi cât mai obiectiv. Compania testează diverse cazuri de utilizare, cum ar fi apeluri vocale pe o rețea 3G, streaming muzical, redare video offline, streaming video online (atât în ​​rețelele celulare, cât și în rețelele Wi-Fi) și jocuri.

Cușca Farady este o incintă rotunda folosită pentru a bloca câmpurile electromagnetice. O cușcă Faraday este utilizată atunci când se dorește efectuarea unor măsurători precise în electronica. Numele vine de la omul de știință Michael Faraday, care le-a inventat în 1836.

Testul include viteze de încărcare a bateriei pentru a oferi o idee cu privire la bateria unui smartphone. Scorurile din testele de încărcare / descărcare a bateriei sunt apoi clasate într-un top, conform SamMobile. Întregul test durează 6,5 zile și include peste 70 de sub-teste. Smartphone-ul Samsung Galaxy M51 le-a trecut pe toate cu fruntea sus.

În timp ce Samsung a îmbunătățit mult Exynos 2100 față de predecesorul său, varianta Exynos pe S21 Ultra durează mai puțin decât versiunea cu Snapdragon. Compania trebuie să mai lucreze pentru a îmbunătăți performanța și eficiența energetică a chipset-urilor sale Exynos. Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi dezvăluit mai târziu în acest an cu grafică AMD și o eficiență energetica mare.