Galaxy M55 5G certificat de BIS India, lansarea este mai aproape

225
Galaxy M55 5G certificat de Wi-Fi Alliance
Sursa foto: via gizmochina.com

Lansarea seriei Galaxy S24 este la două zile distanță, pe 17 ianuarie la evenimentul Galaxy Unpacked. Cu noile modele sunt deja gata să de-a piept cu lumea reală, Samsung lucrează acum și la alte telefoane de gamă medie și entry-level. Samsung Galaxy M55 este unul dintre viitoarele smartphone-uri de pe lista companiei care urmează să fie lansate în perioada următoare.

Acum Galaxy M55 5G a apărut pe site-ul BIS India (Indian Bureau of Standards) cu numărul de model SM-M556B/DS. Potrivit GizmoChina, listarea pe site-ul Biroului de Standarde din India (BIS) confirmă lansarea acestui smartphone în India în perioada următoare. Cu toate acestea, noua certificare nu face prea multă lumină asupra specificațiilor și caracteristicilor smartphone-ului. Totuși, același dispozitiv a fost depistat și de Wi-Fi Alliance în urmă cu câteva zile cu același număr de model.

Samsung Galaxy M55 a fost văzut și pe site-ul de referință Geekbench cu ceva timp în urmă. A apărut cu un procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, GPU Adreno 644 și 8GB de memorie RAM. În mod sigur telefonul va fi lansat și cu o variantă de 6GB de RAM, probabil alături de 128GB capacitate de stocare. Apariția pe Geekbench a confirmat și prezența software-ului Android 14.

Viitorul telefon va avea un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6,7 inch (17,02 cm). Afișajul va avea o rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Smartphone-ul îi va urma lui Galaxy M54 5G, care a fost lansat la începutul anului trecut, în martie. Cel mai probabil va împrumuta de la acesta mai multe specificații și caracteristici, inclusiv camera principală de 108MP.

Corning Gorilla Glass 5 este concepută pentru a supraviețui căderilor de la o înălțime de până la 1,6 metri pe suprafețe dure și aspre. Sticla are un design subțire (0,4 – 1,3 mm) și este mai rezistentă la deteriorare decât versiunile anterioare.

Samsung Galaxy M54 5G încorporează un cititor de amprente pe lateral și protecție Corning Gorilla Glass 5. În plus, are un procesor Exynos 1380 și un GPU Mali-G68 MP5 însoțite de 8GB de RAM și 128/256 GB de stocare internă. De asemenea, există suport pentru extinderea stocării printr-un card micro-SD. Telefonul are o baterie de 6.000 mAh încorporată cu încărcare rapidă de 25W. Aproape sigur și Galaxy M55 5G va avea o baterie de 6.000 mAh.

Având în vedere specificațiile lui Galaxy M54, sigur Galaxy M55 va prezenta unele îmbunătățiri hardware împreună cu Android 14 și interfața One UI 6.0 la bord. Este de așteptat ca Samsung să se lanseze acest telefon după anunțul seriei Galaxy S24, undeva la sfârșitul lunii februarie.