Samsung Galaxy M55 va fi disponibil și în Europa

63
samsung Galaxy M55 Europa
Sursa foto: google.com

Samsung Galaxy M55 a fost lansat la sfârșitul lunii martie 2024 în India. Smartphone-ul are specificații și caracteristici foarte interesante, printre care un ecran de 6,7 inch, procesor Snapdragon 7 Gen 1 și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 45W. Nu se știa dacă telefonul va fi disponibil și în Europa, dar acum acest lucru a fost confirmat. Galaxy M55 în Europa va fi disponibil în unele țări europene, dar nu este momentan clar dacă va veni oficial și în România.

Samsung a lansat recent modelul de top al seriei Galaxy M la prețuri accesibile pentru 2024, Galaxy M55. După o perioadă în care sud-coreenii au lansat în mod regulat modele din această serie în Europa, în ultimii ani a fost mai dificil să obții un Galaxy M în Europa. Da, s-au putut cumpăra astfel de modele, dar nu pe cale oficială.

Samsung Galaxy M55 listat în Elveția și Portugalia

Cu toate acestea, se pare că Samsung va lansa oficial Galaxy M55 din nou în unele țări europene. De exemplu, varianta globală cu numărul de model SM-M556E poate fi găsită deja pe site-ul oficial Samsung Portugalia, dar este listată și de un magazin din Elveția, potrivit GalaxyClub.

Samsung Galaxy M55 este un smartphone oarecum curios, cu un amestec izbitor de specificații. Dispozitivul are un ecran FHD+ AMOLED de 6,7 inch (17,02 cm) cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Luminozitatea maximă a ecranului este de până la 1000 niți. Telefonul are 8GB RAM alături de 128 sau 256GB spațiu de stocare. La bord este procesorul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Trebuie să specificăm că acest cip este mai lent decât Exynos 1480 aflat în Samsung Galaxy A55.

În anul 2023, Qualcomm a avut venituri de aproximativ 35,8 miliarde USD. Este o scădere față de veniturile de ~44,2 miliarde de dolari în 2022. Cea mai mare parte a veniturilor Qualcomm provin din telefoanele mobile, IoT și sectorul auto.

Telefonul are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 45W, dar trebuie să ai un încărcător compatibil. Android 14 și One UI 6.1 este la bord din cutie. Nu vă așteptați la Galaxy AI. Samsung a promis patru upgrade-uri Android și cinci ani de actualizări de securitate pentru telefon.

Galaxy M55 are un mix de camere compus dintr-o camera principală de 50MP și una ultra-largă de 8MP. Lângă acestea mai există o cameră macro de 2 megapixeli. În față are o cameră frontală de 50MP. Telefonul are difuzoare stereo, senzor de amprente in-display (optic) și toți senzorii obișnuiți aflați pe telefoanele Samsung. Telefonul nu are un rating IP. Rama si spatele sunt din plastic. Galaxy M55 este disponibil în negru și verde deschis.