Galaxy Max Hz, o aplicație pentru reglajul fin al ratei de actualizare

735
Galaxy Max Hz o aplicatie pentru reglajul fin al ratei de actualizare
Sursa Foto: xda-developers.com

Afișajele cu rată de reîmprospătare ridicată au devenit o parte esențială a experienței noastre pe smartphone. Odată rezervată pentru smartphone-urile premium de top, această rată de afișare poate fi găsită acum pe o gamă largă de smartphone-uri bugetare și mid-range. Acum cu aplicația Galaxy Max Hz puteți efectua reglajul fin al ratei de actualizare ridicate.

Samsung, ca alți producători de telefoane, a pus ecrane cu o rată de reîmprospătare ridicată doar pe modelele premium. Modele precum seria Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Tab S7 au beneficiate de acestea. Dar acest lucru s-a schimbat anul acesta. Samsung a dus tehnologia la modelele mai ieftine, cum ar fi Galaxy A52, Galaxy A32 și Galaxy M12. Unul dintre membrii XDA-Developers a realizat o aplicație – Galaxy Max Hz – care permite reglarea cu precizie rata de reîmprospătare.

Galaxy Max Hz, pentru reglajul fin al ratei de actualizare

Această rată de actualizare ridicată are totuși un preț: durata de viață a bateriei. De aceea Samsung și alți producători oferă ceea ce numesc o tehnologie „Adaptive Refresh Rate”. Aceasta ajustează rata de reîmprospătare pe baza activității de pe ecran. De exemplu, dacă vizionați un videoclip, ecranul nu trebuie să fie la rata maximă de reîmprospătare. 60Hz sau chiar 30Hz ar fi suficient pentru vizionare.

Deși utilizatorii pot oricând comuta manual între rata de reîmprospătare ridicată și modul standard de 60Hz în funcție de nevoile lor, majoritatea telefoanelor nu oferă un control mai precis asupra ratei de reîmprospătare. De exemplu, dacă telefonul dvs. are un ecran de 120Hz și doriți să setați rata de reîmprospătare la o valoare medie, să zicem 90Hz, există mari șanse ca telefonul tău să nu te lase să faci asta. Ca să nu mai vorbim, trebuie să vizitați setările afișajului de fiecare dată când doriți să modificați rata de reîmprospătare. Acest lucru, desigur, nu este foarte convenabil.

XDA-Developers este un site deținut compania JB Online Media din SUA. XDA-Developers se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Este o sursă permanentă de știri privind sistemul Android.

Din fericire pentru proprietarii Samsung Galaxy, prin intermediul Senior Tribalfs, membru XDA-Developers, avem acum o aplicație la îndemână numită Galaxy Max Hz. Aceasta le permite utilizatorilor să regleze cu precizie rata de reîmprospătare a ecranului. În același timp facilitează trecerea la diferite moduri ale ratei de actualizare din mers.

Aplicația a fost deja testată pe mai multe telefoane Galaxy

Iată ce puteți face cu aplicația Galaxy Max Hz:

  • Controlați rata maximă de reîmprospătare și forțați un mod ascuns de 96Hz (pe dispozitivele acceptate)
  • Adăugați o casetă Setări rapide pentru a comuta între diferite rate de reîmprospătare din mers
  • Ocoliți rata de reîmprospătare adaptivă și blocați rata de reîmprospătare la valoarea maximă sau orice altă valoare acceptată de dispozitiv
  • Vedeți rata de reîmprospătare a afișajului în timp real folosind Refresh Rate Monitor
  • Schimbați rapid între diferitele rezoluții de afișare utilizând tasta de setare rapidă
  • Activați modul experimental de reîmprospătare adaptivă pe dispozitivele care nu acceptă în mod nativ tehnologia Samsung „Adaptive Motion Smoothness”. De exemplu, pe Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy A52, Galaxy A72 etc.)
  • Setați valoarea minimă a ratei de reîmprospătare pentru modul adaptiv la 60Hz sau mai mic
  • Forțați cea mai mică rată de reîmprospătare când ecranul este oprit. Poate înlocui setarea implicită Samsung care blochează afișajul la rata maximă atunci când ecranul se stinge.

Aplicația Galaxy Max Hz a fost testată până acum cu succes pe Galaxy Note 20 Ultra, seria Galaxy S20, seria Galaxy S21 și Galaxy Z Fold 2. Cu toate acestea, ar trebui să funcționeze pe orice telefon Samsung care oferă un afișaj cu o rată de reîmprospătare ridicată, inclusiv pe Galaxy A52, Galaxy A72 și Galaxy A32. Cea mai bună parte este că aplicația nu are nevoie de acces root – necesită o configurare ADB o singură dată. Aplicația poate fi descărcată gratuit, cu opțiunea de a elimina reclame și de a debloca funcții suplimentare contra unei taxe unice.