Samsung Galaxy are un meniu ascuns, poate fi deschis doar cu un cod secret

848
Samsung Galaxy are un meniu ascuns poate fi deschis doar cu un cod secret
Sursa Foto: Brittany Roston/SlashGear

Dacă dețineți un smartphone Samsung Galaxy, probabil că sunteți familiarizat cu majoritatea setărilor și meniurilor sale. Este vorba despre cele utilizate pentru schimbarea imaginii de fundal; ajustarea permisiunilor de notificare; dezactivarea alertelor; conectarea la un afișaj extern și sarcini similare. Totuși, există un meniu de care probabil nu știți, și asta pentru că Samsung îl are ascuns: meniul de diagnosticare.

Spre deosebire de restul diferitelor setări și caracteristici ale telefonului, meniul de diagnosticare prezintă o interfață foarte simplă și a fost conceput pentru tehnicienii care deservesc telefoanele Galaxy, nu pentru consumatorul obișnuit. Asta nu înseamnă că nu veți găsi acest meniu la îndemână, deoarece conține instrumente pentru a determina dacă o componentă a telefonului dvs. întâmpină probleme. Este vorba despre afișaj, S-Pen, difuzor, camerele foto, motorul de vibrații și multe altele. Acesta nu este singurul meniu secret găsit pe aceste dispositive. Mai există, de exemplu, metoda bazată pe atingere folosită pentru a deschide un meniu secret destinat doar dezvoltatorilor.

Oricine deține un telefon Samsung Galaxy poate deschide acest meniu secret oricând dorește; este la fel de simplu ca formarea unui număr de telefon, la propriu. Vedeți pe I❤️Samsung un top al cel mai bune telefoane Samsung Galaxy din 2021!

Cum să deschideți meniul secret de diagnosticare Samsung Galaxy

Meniul de diagnosticare este disponibil pe smartphone-urile Samsung Galaxy care au interfața de utilizare One UI. Specificăm că este posibil ca unii utilizatori să nu-l poată accesa din cauza blocărilor specifice operatorului. De asemenea, conform Slashgear, același cod (sau o ușoară variație a acestuia) poate funcționa pe anumite telefoane Galaxy mai vechi care rulează TouchWiz. Am testat procesul cu un Galaxy Note 10+ și un Samsung Galaxy A52 5G, ambele neblocate în rețea. Meniul de diagnosticare a apărut fără probleme. Sigur că vechimea telefonului poate varia, dar merită încercat dacă credeți că telefonul poate funcționa defectuos.

Simbolul # este cunoscut ca semn numeric sau hash, simbolul în sine este uneori numit hashtag. Ca semn numeric, este folosit în special în Canada și SUA. Simbolul își are originea la simbolul ℔, o abreviere a termenului roman libra pondo.

Meniul de diagnosticare este accesat prin tastarea unui anumit cod folosind aplicația Telefon. Acest proces se efectuează în același mod în care ați forma un număr de telefon, deși nu va trebui să apăsați butonul „apelați”, deoarece meniul de diagnosticare va apărea automat când este introdus simbolul final din cod. Pentru a deschide meniul secret, urmați acești pași folosind un smartphone Samsung Galaxy mai nou:

  • Porniți telefonul și conectați-vă folosind o parolă, PIN sau amprentă, dacă este cazul
  • Atingeți pictograma „Telefon” pentru a deschide aplicația.
  • Atingeți fila „Tastatură”.
  • Tastați următorul cod: *#0*#

Meniul de diagnosticare va apărea automat când acest cod este introdus. Veți vedea un ecran plin cu butoane pătrate albe, fiecăruia fiindu-le alocate teste pentru anumite componente. Atingerea unui buton va porni testul aferent. În acest fel puteți evalua hardware-ului telefonului și determina dacă o componentă nu mai funcționează corect.

Cum să închideți meniul secret când ați terminat

La deschiderea meniului secret Galaxy, probabil ați observat că nu există nicio modalitate evidentă de a ieși din acesta. Nu intrați în panică, deoarece procesul este destul de simplu, deși poate fi necesar să încercați câteva metode diferite, în funcție de modelul de telefon. Există două metode: glisând „înapoi” de două ori sau apăsând butonul de pornire. Vedeți pe I❤️Samsung o listă de mai multe coduri secrete pentru telefoanele Samsung Galaxy!

Dacă dispozitivul dvs. Galaxy are un buton Acasă dedicat, este posibil să puteți ieși din meniul de diagnosticare atingând-l sau, alternativ, ținând apăsat butonul de pornire și apoi atingând butonul Acasă. În majoritatea cazurilor, totuși, simpla apăsare a butonului Înapoi sau glisarea înapoi de două ori ar trebui să fie tot ce este nevoie pentru a închide meniul secret.