Samsung Galaxy Note 10 primește actualizarea oficială Android 10

827
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Acum două săptămâni gigantul tech a lansat actualizarea stabilă cu Android 10 pentru Samsung Galaxy S10. Actualizarea pentru Galaxy Note 10 cu Android 10 și One UI 2.0 a fost lansat acum și ea tot în Germania, acolo unde a debutat și pentru Galaxy S10. Participanții la programul beta au fost primii care au primit Android 10. Lansarea pe scară largă pentru toți posesorii de Note 10 va începe zilele următoare.

Actualizarea stabilă a Android 10 pentru Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+ aduce versiunea de firmware N97*FXXU1BSL7. Conform GalaxyClub, vine împreună cu patch-ul de securitate Android din decembrie 2019. Mai mult, noul pachet – actualizare și patch – are o dimensiune de aproximativ 144 MB. Firmware-ul rămâne în mare la ceea ce am văzut cu ultima versiune Android 10 beta 5 pentru Note 10.

Seria Samsung Galaxy Note 10 a primit actualizarea Android 10

Această actualizare stabilă pune capăt fazei beta a Android 10 pentru dispozitivele Galaxy Note 10. Pentru seria Samsung Galaxy Note 10 actualizarea este de fapt cea mai mică, ocupă doar 144 MB spațiu de memorie. Pentru comparație, actualizarea cu Android 10 pe seria Galaxy S10 a ocupat un spațiu de memorie de 1,9 GB!

De fapt multe schimbări care sunt noi pe Galaxy S10 au fost deja în versiunea One UI cu care Note 10 a apărut pe piață. Acest lucru nu înseamnă că Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+ nu au primit noutăți. Funcții, cum ar fi „Întreținerea dispozitivului – Device Maintenance„, „Bunăstarea digitală – Digital Wellbeing” și „Controlul parental – Parental Control” sunt rafinate considerabil. Aplicația pentru camerele foto a fost și ea serios revizuită. „The Recycle Bin – Coșul de gunoi” este acum în „My Files – Fișierele mele” și puteți utiliza gesturi de navigare mult îmbunătățite utilizare.

„The Recycle Bin – Coșul de gunoi” Simbolul coșului de gunoi a fost inventat de Robert X. Cringely în timp ce lucra la Apple Lisa, a fost numit „Wastebasket”. Are numele Recycle Bin în Microsoft și alte nume în alte sisteme de operare.

Actualizarea seriei Note 10 cu Android 10 posibil în ianuarie în România

În acest an, Samsung s-a dovedit deosebit de rapid – în comparație cu anii precedenți – și și-a actualizat cele două familii de dispozitive de top până la sfârșitul anului în care au fost lansate. Deoarece seria Galaxy S10 s-a bucurat deja de câteva zile de Android 10 și One UI 2.0, acum a venit rândul Note-lor.

După cum am scris mai sus, actualizarea stabilă și oficială cu Android 10 va fi lansată în zilele următoare pe mai mute piețe. Și aici primii care o vor primi sunt tot cei care au participat la programul beta. Dacă lansarea stabilă merge bine, Samsung va lansa actualizarea în toate țările. Desigur, acest lucru nu garantează că îți poți instala Android 10 și One UI 2.0 în această săptămână și în România. Este clar că ea va ajunge și la noi, dar nu credem că se va întâmpla mai repede de luna ianuarie 2020.