Seria Galaxy Note 10 nu va mai primi actualizări de software

324
Seria Galaxy Note 10
Sursa Foto: androidheadlines.com

Seria Galaxy Note 10 a fost și este extrem de apreciată de fanii Samsung, dar a ajuns la capăt de drum privind actualizările. Samsung a încetat suportul software pentru Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+. Cele două modele nu vor mai primi noi actualizări, s-ar putea să nu primească nici patch-ul de securitate din septembrie.

Seria Galaxy Note 10 a fost lansată în august 2019. În august 2023, duo-ul a încheiat patru ani pe piață. În acest timp, Samsung a trimis nenumărate actualizări de securitate la cele două telefoane la intervale regulate. De asemenea, au primit trei actualizări majore ale sistemului de operare Android, potrivit colegilor noștri de la Androidheadlines. Telefoanele au debutat cu Android 9 Pie și au primit actualizări pentru Android 10, Android 11 și Android 12. Atât le-a fost promis, atât au primit.

Seria Galaxy Note 10 nu mai primește asistență software

Din păcate, acesta este suportul software maxim garantat de Samsung pentru Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+: trei upgrade la versiunea Android și patru ani de corecții de securitate. Acum că au trecut prin perioada de asistență promisă, firma coreeană le-a șters din lista oficială de actualizări. Puteți vedea aici lista dispozitivelor Samsung care primesc actualizări împreună cu frecvența actualizării.

Este posibil ca Samsung să mai lanseze câteva actualizări de securitate pentru seria Galaxy Note 10 dacă este necesar. A făcut acest lucru și în trecut, lansând remedieri pentru erori critice pentru telefoanele care au ajuns la sfârșitul vieții. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că telefoanele din seria Note 10 vor primi și ele actualizări în viitor.

Dacă seria Galaxy Note 10 au mai primește actualizări, noile flagship-uri Samsung Galaxy au o viață mai lungă. Firma coreeană promite acum cinci ani de actualizări de securitate pentru modelele emblematice, precum și câteva modele de gamă medie din seria Galaxy A, inclusiv Galaxy A54 și Galaxy A34. Aceste telefoane primesc și patru actualizări majore ale sistemului de operare Android.

Inițial, sistemul de operare Android nu a fost conceput pentru piața smartphone-urilor; a fost de fapt dezvoltat ca o platformă de cameră digitală. Primul telefon disponibil cu Android OS a fost HTC Dream, lansat la 22 octombrie 2008.

Dacă vă întrebați despre Galaxy Note 10 Lite, acesta încă mai are ceva viață în el. Deși nu este eligibil pentru noua politica de actualizări Samsung, încă nu are patru ani pe piață. Modelul Lite a debutat în ianuarie 2020, așa că va primi actualizări cel puțin până la sfârșitul acestui an. Rețineți că acest telefon nu va primi Android 14. A sosit cu Android 10 și a primit actualizări pentru Android 11, Android 12 și Android 13.