Galaxy Note 10 poate aduce o cameră zoom îmbunătățită

830
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy Note 10 ar putea aduce un upgrade important pentru camera telefoto. Acest tip de cameră a fost pe fiecare telefon emblematic Samsung Galaxy începând cu Galaxy Note 8.

Conform informațiilor Galaxy Note 10 și Note 10+ va avea o cameră cu teleobiectiv cu diafragma f / 2,1. Până acum Samsung a folosit tot timpul o cameră cu diafragma f /2,4. Înseamnă că vom avea performanțe îmbunătățite în lumină slabă la fotografiile cu zoom de 2x, pe care le oferă camera.

Mai important, cel mai probabil Galaxy Note 10 și Note 10+, nu vor trebui să depindă de zoom-ul digital cu camera principală de 12 MP în condiții de lumină slabă. Ca să explicăm puțin, Galaxy Note 8, Note 9 sau Galaxy S9 și Galaxy S10 nu utilizează întotdeauna teleobiectivul când atingeți butonul zoom din aplicația aparatului foto. Acestea trec direct la zoom-ul digital de pe camera principală atunci când nu este suficientă lumină. Se întâmplă acest lucru pentru că diafragma f / 2,4 a camerei cu teleobiectiv este pur și simplu prea mică pentru a fi folosită în astfel de situații.

Galaxy Note 10 cu o diafragmă f / 2,1 pe camera telefoto

Diafragma sau deschiderea (apertura), se referă la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge în camera foto. O valoare mai mică reprezintă o deschidere mai mare a diafragmei și invers. Cu cât numărul „f” este mai mic, cu atât fotografiile vor fi mai clare și mai luminoase.

Și, cu o deschidere f / 2,1, camera telefoto va fi ceva mai bună decât camera Ultra-Wide. Aceasta conform informațiilor, va păstra o diafragmă f / 2,2. Această deschidere a diafragmei pentru camera cu teleobiectiv ar trebui să permită, de asemenea, utilizarea Night Mode cu această camera foto. Va realiza imagini mult mai detaliate și mai luminoase. Camera frontală pe seria Galaxy Note 10, conform zvonurilor, va avea și ea Night Mode.

Telefonul Kyocera VP-210 introdus în mai 1999, este considerat ca fiind „Primul telefon mobil cu o cameră foto”. În anul 2.000 compania japoneză Sharp a lansat Sharp J-SH04 J-Phone, un telefon ce avea cameră foto. Samsung SCH-V200 a fost primul telefon produs de Samsung cu o cameră foto la spate.

O cameră principală cu o deschidere variabilă în trei trepte, o diafragmă f / 2,1 pe camera telefoto, precum și adăugarea unei camere Ultra-Wide va face ca Galaxy Note 10 și Nota 10+ să fie upgrade-uri excelente în departamentul de imagistica, peste camerele aflate pe seria Galaxy S10.

Probabil pentru utilizatorii de Samsung Galaxy Note 9, aceste camere nu vor fi o tentație și motiv de a trece la Galaxy Note 10. Dar utilizatorii de Galaxy Note 8 și Galaxy S9, mai ales amatorii de fotografii, vor aprecia probabil îmbunătățirile pe care le vor oferi noile camere de pe seria Note 10.