Galaxy Note 10 va fi lansat în luna august fără butoane fizice

1013

După lansarea încununată de succes a seriei Galaxy S10 încep deja să apară informații despre Galaxy Note 10. Chiar dacă au mai apărut informații despre viitorul Note 10, o nouă apariție în mass–media sud-coreeană este destul de interesantă. Potrivit ziarului ETNews citat de SamMobile, Galaxy Note 10 poate fi primul telefon Samsung cu un design „fără butoane”. Este clar că fără butoane fizice! Butonul de pornire, de volum sau chiar butonul Bixby vor fi înlocuite prin gesturi.

Nu este clar în acest moment ce fel de gesturi sau alternative la butoanele fizice actuale se vor folosi. Gigantul high-tech a depus mai multe brevete care descriu modul în care marginile unui afișaj ar putea fi utilizate pentru efectuarea diferitelor acțiuni. Sunt telefoane precum HTC U11 vă permit să folosiți laturile dispozitivului pentru a lansa diferite comenzi, cum ar fi lansarea aplicației pentru cameră.

Design-ul fără butoane fizice va fi testat pe Galaxy A înainte de a ajunge pe Note 10

Înlocuirea butoanelor fizice tradiționale cu astfel de gesturi ar fi o schimbare drastică pentru utilizatorii de telefoane. Chiar dacă va introduce inițial aceste comenzi pe telefoanele emblematice acestea vor ajunge în final și pe celelalte game ale companiei Samsung, cum ar fi Galaxy Note 10. Sperăm că Samsung va gândi bine lucrurile înainte de a face această schimbare, chiar dacă va începe cu un telefon de prim rang.

ETNews menționează că designul fără butoane fizice va fi, de asemenea, disponibil pe seria mid-range Galaxy A. Nu putem decât să presupunem că Samsung va testa acest mod de comandă a telefoanelor pe dispozitive din segmentul mijlociu, înainte de a-l implementa pe telefoanele pilot. Gigantul tech a mai făcut astfel de experimente cu multe alte caracteristici înainte de a le folosi pe telefoanele exponențiale. A fost cazul cu gaura din afișaj pentru camera frontală sau cu sistemul dual-camera pentru partea frontală.

ETNews este cel mai proeminent cotidian specializat în tehnologia informației din Coreea de Sud. Este cel mai bun portal IT și oferă o varietate de servicii IT pe internet. ETNews oferă ultimele știri, tendințe și analize din domeniul IT din toată lumea.

Trebuie să spunem că detaliile despre cum ar funcționa acest sistem fără butoane fizice sunt limitate la ce am scris mai sus. Suntem la începutul apariției zvonurilor despre Galaxy Note 10 și vor mai apărea și alte detalii despre acest lucru și despre altele. Momentan nu putem confirma dacă această informație, chiar dacă vine dintr-o sursă sigură, este 100% exactă.

Sigur este că Samsung Galaxy Note 10 va fi lansat în luna august a acestui an, lucru ce nu mai constituie o surpriză. Phablet-ul va intra la vânzare la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, conform programului Samsung anterior. O altă informație, publicată și de noi, dă pe Galaxy Note 10 cu patru camere la spate, cu 5G și numele de cod „Da Vinci„.