Galaxy Note 10 fără mufă pentru căști și butoane fizice de volum și pornire

1009

Seria Galaxy Note a fost întotdeauna un teren fertil pentru schimbările mai avansate ale companiei Samsung în privința design-ului și în filozofia generală a smartphone-urilor. Foarte probabil nici viitoarea serie Galaxy Note 10 nu va face excepție. Deoarece seria Note este foarte adorată și apreciată de mulți fani Samsung, aceștia vor în general să fie primii care adoptă noile tehnologii ale gigantului high-tech.

Discutând cu o sursă familiarizată cu planurile companiei sud-coreene, site-ul american Android Police a aflat că Samsung are intenția de a elimina jack-ul pentru căști și chiar butoanele fizice pentru funcții precum volumul și pornirea, cu Galaxy Note 10. Zvonuri în acest sens au mai fost în ultimul timp, provenind chiar din Coreea de Sud.

Este posibil ca Galaxy Note 10 să nu dispună de o mufă de 3,5 mm și butoane fizice exterioare (putere, volum, Bixby). Acestea vor fi înlocuite cu zone capacitive sau sensibile la presiune, probabil evidențiate de un fel de „bump”, un mic cucui sau o ridicătură pe margine. Nu știm dacă Samsung intenționează să transfere aceste noi schimbări și pe viitorul, ipotetic Galaxy S11 în 2020. Spunem ipotetic pentru că Samsung a declarat că este posibil să schimbe numerotarea din două cifre din nume.

Galaxy Note 10 se poate alătura altor smartphone-uri fără mufa de 3.5mm

Înlăturarea mufei pentru căști va duce cu siguranță la nemulțumirea mai multor fani. Aceștia au susținut mult timp că unul dintre lucrurile care în atrag la brandul și telefoanele Samsung, este mufa de 3,5 mm. Dar, în 2019, Samsung practic se află cam singur în spațiul de telefonie high-end în această privință. Companiile Google, OnePlus, Huawei și Apple au abandonat toate mufa pentru căști pe smartphone-urile premium. Chiar și alți actori din domeniu, cu telefoane mid-range cum ar fi Xiaomi cu Mi 9, Honor cu 20 Pro și Reno de la Oppo au început renunțe la mufa de 3,5 mm. Astfel ne putem aștepta ca Samsung să renunțe cu Galaxy Note 10 cel puțin la această mufă.

AndroidPolice este cunoscut pentru știrile și sursele sale de încredere, nu ne îndoim de această informație. Credem că Samsung ia în considerare eliminarea, cel puțin a jack-ului de 3,5 mm pe Galaxy Note 10. Samsung chiar a lansat un smartphone fără mufa audio anul trecut, pe Galaxy A8s. Este doar o chestiune de timp înainte ca acest lucru să se întâmple pe telefoanele high-end și chiar la telefoanele mid-range Samsung.

Android Police este un site web care prezintă știri, recenzii, aplicații, dispozitive, sfaturi, tutoriale legate de Android. A fost fondat în 2009 și are sediul în San Francisco, California, SUA. Din iulie 2016, Android Police are peste 12 milioane de vizualizări lunar și peste 4 milioane de vizitatori lunari.

Note 10 mai siluet prin eliminarea decupajelor butoanelor laterale

Samsung susține că eliminarea jack-ului creează un spațiu prețios pentru o capacitate mai mare a bateriei. Dar există și avantaje în ceea ce privește reducerea complexității design-ului și creșterea rezistenței la penetrare a prafului și a lichidelor IP68. Seria Galaxy S10 are mufa audio și vine cu certificare IP68. Același argument se aplică probabil în cazul butoanelor fizice, care reprezintă un alt punct potențial care ar putea fi teoretic eliminat. Eliminarea acestor decupaje în corpul telefoanelor Galaxy Note 10 ar putea permite companiei Samsung să creeze un design mai subțire și mai ușor, fără a compromite rigiditatea structurală.

Sursa citată de Android Police confirmă zvonurile existente despre mai multe modele de Galaxy Note 10, cu două dimensiuni – unul mai mare, unul mai mic. Deși „mic” este un termen nepotrivit pentru standardele Note. Dacă istoricul lansărilor seriei Galaxy Note este un indicator, ne așteptă să vedem aceste telefoane la sfârșitul lunii august.